Građani i država zajedno za bolju demografsku sliku Srbije

Subota, 31. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV - u govorio je o prioritetima kojima će se Ministarstvo baviti u tekućoj godini, među kojima su podsticaj rađanja i menjanje demografske slike Srbije, donošenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti, borba protiv rada na crno i izrada socijalnih karata.   Na pitanje da li je ekonomija jedan od razloga loše demografske slike Srbije i da li bi na to uticao veći BDP, ministar je rekao… opširnije »

Poboljšanje demografske slike Srbije prioritet Vlade

Nedelja, 18. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u Jutarljem dnevniku na RTS-u izjavio je da Vlada Srbije sa predsednikom republike Aleksandrom Vučićem, aktivno radi na poboljšanju demografske slike Srbije i donošenju mera koje podstiču natalitetet.   „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajedno sa ministarkom zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović radi na promeni demografske slike… opširnije »

Srbija mora da zadrži mlade ljude koji će joj znanjem i radom pomoći u ostvarivanju boljih poslovnih ciljeva

Utorak, 13. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u emisiji “Biznis monitor” na RTV televiziji rekao je da je prioritet rada Ministarstva u 2018. godini borba protiv sive ekonomije i edukacija građana o koristima koje imaju od sprečavanja rada na crno.   Nedavno ste izjavili da će građani moći elektronski da provere da li ih je poslodavac prijavio i da li redovno uplaćuje poreze i doprinose. Kako će to u praksi da se oseti?   U okviru projekta… opširnije »

Vlada Srbije štiti prava svih radnika i zalaže se da poslodavcima omogući okruženje u kom će najbolje poslovati

Petak, 02. Mart 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući na prvom programu RTS-a, u emisiji „Oko magazin“, govorio je o odlučnoj i aktivnoj borbi države protiv sive ekonomije, nagradnoj igri „Uzmi računi i pobedi“ i kampanji kojom će se svim građanima  razviti svest o koristi koju od sprečavanja rada na crno imaju.   Ministar Đorđević rekao je da je Republika Srbija prošle, a i ove godine odlučila da se aktivno bori protiv sive… opširnije »

Penzioni ček odlazi u istoriju

Četvrtak, 22. Februar 2018

Najstariji građani Republike Srbije, umesto penzionog čeka, od sada će besplatno dobijati identifikacione kartice, sa osnovnim podacima, kojima će dokazivati svoj status, ali neće ugrožavati njihovu bezbednost.   „Identifikacione kartice biće jedinstvene. Sadržaće lični broj, ime, prezime i filijalu u kojoj lice prima penziju, a sa zadnje strane postojaće način i uputstvo kako se kartica koristi, odnosno da važi uz ličnu kartu“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Penzionerima u celoj Srbiji besplatne seniorske kartice

Sreda, 21. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući u emisiji „011“ na televiziji Pink, rekao je da Vlada Republike Srbije sve građane posmatra ravnopravno, ali da svakako ne zaboravlja penzionere, koje su sprovedene reforme najviše pogodile i u vezi sa tim najavio da seniorske kartice neće imati samo penzioneri koji žive na teritoriji Beograda već u celoj Srbiji.   Đorđević je rekao da će sa podelom besplatnih senior kartica početi na… opširnije »

Vlada Srbije korenito će promeniti državu, jer prvenstveno želi da njeni građani žive bolje

Subota, 17. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostovao je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, i tom prilikom odgovarao na pitanja vezana za status penzionera, o sivoj ekonomiji, rodnoj ravnopravnosti i o pitanjima vezanim za staro sajmište.   „Kada je reč o penzionerima, mi znamo da oni danas imaju problem prilikom dokazivanja svog statusa i da iz tog razloga moraju uvek sa sobom da nose poslednji ček, koji sam po sebi je problematičan, jer… opširnije »

Ministar Đorđević o Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom

Ponedeljak, 04. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za dnevni list „Politika“ rekao je da će Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ući u skupštinsku proceduru sledeće nedelje, ali da on ne predviđa mere koje najavljuje ministarka Zorana Mihajlović.     Đorđević je za "Politiku" istakao da Vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku u interesu države i građana, vodeći prvenstveno računa o ekonomskim mogućnostima… opširnije »

Izrada socijalnih karata prioritet Ministarstva

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Dnevniku Radio-televizije Srbije govori o jednokratnoj pomoći penzionerima, senior karticama, socijalnim kartama, kao i o ostalim aktivnostima koje sprovodi resorno ministarstvo. Najavljena je isplata jednokratne pomoći penzionerima, 5.000 dinara. I prošle godine, dobili su tu pomoć. Dakle, svi penzioneri će pomoć dobiti u narednih nekoliko dana, je l' tako? Tako je. 1.750.000 penzionera može da očekuje isplatu… opširnije »

Uz socijalne karte građanima pravednija raspodela pomoći

Utorak, 14. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije govori o socijalnoj pomoći i socijalnim kartama.   Pravo na socijalnu pomoć ili subvencije koje obezbeđuju lokalne samouprave preispituju se jednom godišnje. Promenu statusa korisnika Centri za socijalni rad gotovo da ne mogu da kontrolišu, a šta će promeniti socijalne karte govori nam ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.   Za… opširnije »