Penzioni ček odlazi u istoriju

Četvrtak, 22. Februar 2018

Najstariji građani Republike Srbije, umesto penzionog čeka, od sada će besplatno dobijati identifikacione kartice, sa osnovnim podacima, kojima će dokazivati svoj status, ali neće ugrožavati njihovu bezbednost.   „Identifikacione kartice biće jedinstvene. Sadržaće lični broj, ime, prezime i filijalu u kojoj lice prima penziju, a sa zadnje strane postojaće način i uputstvo kako se kartica koristi, odnosno da važi uz ličnu kartu“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Penzionerima u celoj Srbiji besplatne seniorske kartice

Sreda, 21. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući u emisiji „011“ na televiziji Pink, rekao je da Vlada Republike Srbije sve građane posmatra ravnopravno, ali da svakako ne zaboravlja penzionere, koje su sprovedene reforme najviše pogodile i u vezi sa tim najavio da seniorske kartice neće imati samo penzioneri koji žive na teritoriji Beograda već u celoj Srbiji.   Đorđević je rekao da će sa podelom besplatnih senior kartica početi na… opširnije »

Vlada Srbije korenito će promeniti državu, jer prvenstveno želi da njeni građani žive bolje

Subota, 17. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostovao je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, i tom prilikom odgovarao na pitanja vezana za status penzionera, o sivoj ekonomiji, rodnoj ravnopravnosti i o pitanjima vezanim za staro sajmište.   „Kada je reč o penzionerima, mi znamo da oni danas imaju problem prilikom dokazivanja svog statusa i da iz tog razloga moraju uvek sa sobom da nose poslednji ček, koji sam po sebi je problematičan, jer… opširnije »

Ministar Đorđević o Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom

Ponedeljak, 04. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za dnevni list „Politika“ rekao je da će Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ući u skupštinsku proceduru sledeće nedelje, ali da on ne predviđa mere koje najavljuje ministarka Zorana Mihajlović.     Đorđević je za "Politiku" istakao da Vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku u interesu države i građana, vodeći prvenstveno računa o ekonomskim mogućnostima… opširnije »

Izrada socijalnih karata prioritet Ministarstva

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Dnevniku Radio-televizije Srbije govori o jednokratnoj pomoći penzionerima, senior karticama, socijalnim kartama, kao i o ostalim aktivnostima koje sprovodi resorno ministarstvo. Najavljena je isplata jednokratne pomoći penzionerima, 5.000 dinara. I prošle godine, dobili su tu pomoć. Dakle, svi penzioneri će pomoć dobiti u narednih nekoliko dana, je l' tako? Tako je. 1.750.000 penzionera može da očekuje isplatu… opširnije »

Uz socijalne karte građanima pravednija raspodela pomoći

Utorak, 14. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije govori o socijalnoj pomoći i socijalnim kartama.   Pravo na socijalnu pomoć ili subvencije koje obezbeđuju lokalne samouprave preispituju se jednom godišnje. Promenu statusa korisnika Centri za socijalni rad gotovo da ne mogu da kontrolišu, a šta će promeniti socijalne karte govori nam ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.   Za… opširnije »

Mobilnim inspektorima protiv rada na crno

Četvrtak, 09. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za list Politika  govori o izradi socijalnih karata, Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, kao i o radu u inostranstvu i smanjenju rada na crno.  Socijalne karte umesto šetnje po šalterima. –Za rad u inostranstvu koristiti samo agencije s licencom. „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi  na kreiranju socijalnih karata po uzoru na evropske zemlje. Kreiranjem… opširnije »

Zakon jednak za sve

Ponedeljak, 13. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u emisiji „Prav ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine govori o kontroli bolovanja, minimalnim zaradama kao i o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti.   Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u žiži je javnosti pre svega zbog najavljene kontrole bolovanja, u nekim firmama, na koja odlaze navodno neumereni zaposleni, uglavnom zaposleni kod stranih investitora. Kako će ta kontrola… opširnije »

Moguće nove povišice penzija

Utorak, 07. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za časopis  Penzija govori o poboljšanju položaja penzionera i smanjenju nezaposlenosti. „Ako nastavimo da ostvarujemo dobre rezultate, možemo da napravimo prostor u budžetu za dodatno povećanje penzijskih čekova“ Cenimo i prepoznajemo odricanje i doprinos koji su penzioneri dali tokom svog radnog veka, ali i tako što su podneli veliki deo tereta u stabilizaciji javnih finansija. Dobri fiskalni… opširnije »

Hoću da znam kako se troši svaki dinar

Ponedeljak, 06. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u intervjuu za nedeljnik Novi magazin govori o temama iz delokruga nadležnosti resornog ministarstva.   Socijalno-ekonomski savet nedavno je, mimo već ustaljene višegodišnje prakse,  usaglasio novu minimalnu cenu rada. Osim toga, socijalni partneri su bili jednoglasni i u stavu da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti neprimenjiv. Prvo pitanje za ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja… opširnije »