Ministar Đorđević i ambasador Mondolini u obilasku radova na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj

Utorak, 19. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Republike Francuske u Beogradu Nj.E. Frederik Mondoloni,  20. juna 2018. godine, u 11:20 časova  obići će radove na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj (Kalemegdan). Nakon obilaska Spomenika zahvalnosti Francuskoj predviđene su izjave za medije.   Poseta ministra Đorđevića i ambasadora Mondolinija je samo jedna u nizu aktivnosti kojom će Republika Srbija… opširnije »

Zloupotrebe invalidskih penzija u Srbiji ne sme biti

Petak, 15. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je, govoreći za TV Prvu, da će revizija invalidskih penzija biti završena uskoro te da će Ministarstvo ubrzo imati konkretne cifre o zloupotrebama invalidskih penzija.   Prema njegovim rečima do sada je revizijom pregledano više od 81.000 invalidskih penzija, a detaljnim analizama biće utvrđeno da je njih 284 ostvareno na nezakonit način.   Đorđević je najavio i da će se sledeće nedelje pred poslanicima… opširnije »

Obeležena 19. godišnjica od završetka Bitke na Košarama

Četvrtak, 14. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju obeležavanja 19. godišnjice od završetka Bitke na Košarama kod spomenika Tiboru Cerni jednom od  poginulih heroja u bici na Košarama.   Tom prilikom državni sekretar položio je venac, odao počast svim učesnicima Bitke na Košarama i obratio se prisutnima.   Vence su, takođe, položili i odali počast delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,… opširnije »

OBELEŽAVANjE 19. GODIŠNjICE OD ZAVRŠETKA BITKE NA KOŠARAMA

Sreda, 13. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju 14. juna 2018. godine u 10 časova kod spomenika Tiboru Cerni koji se nalazi u Debeljači (centralni park) u Opštini Kovačica. Tom prilikom državni sekretar položiće venac i odati počast svim učesnicima Bitke na Košarama i obratiti se prisutnima.   Vence će takođe položiti i odati počast delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, porodica Cerna, predsednik… opširnije »

Obeležena 150. godišnjica od smrti kneza Mihaila Obrenovića

Sreda, 13. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 150. godišnjice od smrti kneza Mihaila Obrenovića u Sabornoj crkvi u Beogradu kod sarkofaga kneza Mihaila.   Pre početka državne ceremonije održan je verski obred. Organizator komemorativne svečanosti je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Pored državnog sekretara vence je… opširnije »

Ministar Đorđević sa direktorima državnih i privatnih domova za odrasla i stara lica

Ponedeljak, 11. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u utorak, 12. juna u 11 časova, u Palati Srbija, sala Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2) razgovaraće sa direktorima i osnivačima licenciranih privatnih domova za odrasla i stara lica i direktorima državnih domova.   Na sastanku će biti razmatrana pitanja koja su od značaja za otpočinjanje pružanja usluge smeštaja korisnika u privatnim domovima za odrasla i stara lica, problema u radu, kao i pitanje preduzimanja… opširnije »

Đorđević otvoreno o odlivu stanovništva, borbi protiv sive ekonomije i nasilja za Telegraf.rs

Ponedeljak, 11. Jun 2018

Nalazi se na čelu super ministarstva. U njegovom portfelju su rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Međutim, iza ovog birokratskog naziva zapravo se nalazi veliki posao, ali i brojni izazovi. O njima smo razgovarali sa ministrom Zoranom Đorđevićem, u emisiji "Licem u lice sa Ivasom" na Telegraf TV-u.   Nažalost, poslednjih dana ponovo smo svedoci vršnjačkog nasilja. Nedavno ste sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potpisali Uputstvo o saradnji za borbu protiv ovog… opširnije »