Vlada Srbije korenito će promeniti državu, jer prvenstveno želi da njeni građani žive bolje

Subota, 17. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostovao je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, i tom prilikom odgovarao na pitanja vezana za status penzionera, o sivoj ekonomiji, rodnoj ravnopravnosti i o pitanjima vezanim za staro sajmište.   „Kada je reč o penzionerima, mi znamo da oni danas imaju problem prilikom dokazivanja svog statusa i da iz tog razloga moraju uvek sa sobom da nose poslednji ček, koji sam po sebi je problematičan, jer… opširnije »

Ministar Đorđević na konferenciji „Reci NE radu na crno“

Petak, 16. Februar 2018

Poštovane kolege, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u ponedeljak 19. februara, 2018. sa početkom u 11 časova , u Vlade Republike Srbije, Pres sala (Nemanjina 11), otvoriće konferenciju, povodom pokretanja kampanje od nacionalnog značaja „Reci NE radu na crno“ .   Cilj projekta, koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, je suzbijanje rada na crno, te unapređenje rada zaposlenih i ostvarivanje prava u skladu… opširnije »

Ministar Đorđević položiće venac na grob vožda Karađorđa povodom Dana državnosti Srbije

Sreda, 14. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položiće venac Vlade Republike Srbije i odati počast voždu Karađorđu 15. februara 2018. godine u 13 časova u crkvi Svetog Đorđa na grobu vožda Karađorđa na Oplencu , povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja.   Vence će pored ministra položiti i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Opštine Topola, udruženja za negovanje tradicija oslbodilačkih ratova Srbije i građani.    … opširnije »

Obeležena 117. godišnjica smrti kralja Milana Obrenovića

Nedelja, 11. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Negovan Stanković, predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 117. godišnjice smrti kralja Milana Obrenovića koja je obeležena u manastiru Krušedol na Fruškoj gori, kraj groba Kralja Milana.   Državnu ceremoniju je organizovao Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Pored državnog sekretara Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vence su položili i… opširnije »

Obeležavanje 117. godišnjice od smrti kralja Milana Obrenovića

Petak, 09. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 117. godišnjice od smrti kralja Milana Obrenovića koja će biti održana 11. februara 2018. godine u 12   časova kod groba kralja Milana Obrenovića koji se nalazi u manastiru Krušedol u Irigu na Fruškoj gori . Tom prilikom državni sekretar položiće venac i odati počast. Organizator državne ceremonije je Vladin Odbor za negovanje tradicija… opširnije »

Takmičenje za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Četvrtak, 08. Februar 2018

U cilju promocije bezbednosti i zdravlja na radu a povodom obeležavanja „28. aprila” Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu i Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uprava za bezbednost i zdravlje na radu u saradnji sa socijalnim partnerima organizuje takmičenje za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Nacionalna priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu mogu se… opširnije »