Državna sekretarka Stana Božović na Seminaru za inspektore i inpektorke rada pod nazivom „Primena antidiskriminacionih propisa“

Petak, 24. Novembar 2017

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović prisustvovaće u ponedeljak 27. novembra, 2017. godine Seminaru za inspektore i inpektorke rada pod nazivom „Primena antidiskriminacionih propisa“ u Hotelu „Zira“ (sala „Rodos“, Ruzvetova 35, Beograd), sa početkom u 10 časova. opširnije »

Potpisivanje Memoranduma o saradnji na uspostavljanju SOS telefonske linije za žene žrtve nasilja

Petak, 24. Novembar 2017

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisaće u subotu 25. novembra 2017. godine u 10 časova Memorandum o saradnji na uspostavljanju SOS telefonske linije za žene žrtve nasilja, u zgradi „Beograđanka“ (Masarikova 5), 12. sprat, kancelarije br. 1208 i 1209. Memorandum o saradnji na uspostavljanju SOS telefonske linije za žene žrtve nasilja će biti potpisan između Ministarstva za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održaće prvi put sastanak sa svim predstavnicima Saveza udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije Srbije

Utorak, 21. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održaće u sredu, 22.11.2017. godine sa početkom u 11 časova u zgradi „Palata Srbije“, istočni ulaz,V sprat, sala 533, sastanak sa predstavnicima 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom koje u svom sastavu imaju 565 lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije cele Srbije. Sastanku su, pored predstavnika saveza, pozvani da prisustvuju i predstavnici lokalnih organizacija. Na sastanku će prvi… opširnije »

Obeležena godišnjica oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu

Utorak, 21. Novembar 2017

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je obeležavanju godišnjice oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu, u Hramu Hrista Spasitelja. Nakon verskog pomena nestalim i poginulim srpskim borcima u Prvom svetskom ratu prisutnima su se obratili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Vlade Republike Srpske Milenko Savanović i gradonačelnik Banja… opširnije »

Ministar Đorđević na sastanku Socijalno - ekonomskog saveta

Utorak, 21. Novembar 2017

Socijalno - ekonomski savet Republike Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održaće sastanak pod nazivom „Značaj lokalnih Socijalno - ekonomskih saveta“ u sredu, 22. novembra, u 13 časova u prostorijama Kluba poslanika (Tolstojeva 2).     Tema sastanka je formiranje i aktivan rad lokalnih socijalno - ekonomskih saveta koji su od velikog značaja za unapređenje socijalnog dijaloga u Republici Srbiji. Razvoj i jačanje ovih saveta jesu… opširnije »

Ministar Đorđević i ruski ministar Topilin u poseti Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksim Anatoljevič Topilin posetiće u utorak, 21. novembra u 11 časova Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd (Šekspirova 8). Planiran je obilazak ustanove, radionice za domaćinstvo i kreativne radionice za korisnike, kao i obilazak grupe korisnika sa Retovim sindromom i grupe odraslih. Nakon obilaska predviđene su izjave za… opširnije »