Državna sekretarka Stana Božović na tribini „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“

Ponedeljak, 11. Decembar 2017

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović učestvovala je na tribini pod nazivom „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“  koja je organizovana u okviru kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“.     Državna sekretarka Stana Božović je prenela poruku ministra Đorđevića kojom se pruža podrška zajedničkoj borbi protiv nasilja i Zrenjaninu kao primeru dobre prakse. Poruka… opširnije »

Predstavnici ministarstva obišli radove na izgradnji autoputa E-763 Južni Jadran, na deonici Surčin - Obrenovac

Petak, 08. Decembar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i v.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula, obišli su radove na izgradnji autoputa E-763 Južni Jadran, na deonici Surčin - Obrenovac koje izvodi China communication construction company LTD. Državni sekretar Nerić ocenio je da je primena mera bezbednosti i zdravlja na radu na ovom gradilištu na visokom nivou, i da drugi izvođači građevinskih radova u Republici Srbiji… opširnije »

Državna sekretarka Stana Božović na Tribini „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“

Petak, 08. Decembar 2017

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapopošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govoriće na Tribini „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“, 8. decembra 2017. godine , u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, (Trg slobode 10) , sa početkom u 14.00 časova . Tribina se održava u okviru akcije “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, a pored državne sekretarke govoriće i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević,… opširnije »

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Četvrtak, 07. Decembar 2017

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti sa predloženim izmenama i dopunama nadležnih organa u komentarima elektronskog dokumenta dostavlja Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na on line javne konsultacije građanima i građankama, organima državne uprave i jedinicama lokalne samouprave, organizacijama civilnog društva, akademskoj zajednici, pravnim licima i drugim zainteresovanim subjektima u društvu. Komenatre mogu dati na priloženom obrascu i poslati ih… opširnije »

Državni sekretar Nerić na završnoj konferenciji projekta „EU pomoć teže zapošljivim grupama“ i projekta „Tehnička pomoć za upravljanje direktnim grantom u oblasti politike zapošljavanja“

Sreda, 06. Decembar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić govorio je na konferenciji projekta „EU pomoć teže zapošljivim grupama“ i projekta „Tehnička pomoć za upravljanje direktnim grantom u oblasti politike zapošljavanja“.             Državni sekretar Nerić rekao je da su u protekle dve godine, postignuti značajni rezultati u oblasti zapošljavanja.… opširnije »

Državni sekretar Stanković u prihvatnom centru Krnjača

Utorak, 05. Decembar 2017

Državni sekretar  u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković zajedno sa zamenikom ministra spoljnih poslova Republike Koreje Čo Hjunom posetio je Prihvatni centar u Krnjači.     Tom prilikom obišli su objekte u sklopu prihvatnog centra, uključujući renovirane objekte za smeštaj, dečiji kutak i ambulantu. Državni sekretar zahvalio je zameniku ministra Hjunu na dosadašnjoj saradnji i ličnoj posvećenosti u održavanju prijateljskih odnosa… opširnije »

DRŽAVNI SEKRETAR NEGOVAN STANKOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA GRČKOM DELEGACIJOM

Ponedeljak, 04. Decembar 2017

  Beograd – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković je 4. decembra 2017. godine primio delegaciju iz Republike Grčke, koju su predvodili predsednici oblasti Agios Mateas i Moraitika (ostrvo Krf) i sa njima održao sastanak na temu stanja spomen obeležja Republike Srbije u Grčkoj, a pre svega na ostrvu Krfu.   Na sastanku je razgovarano o stanju spomen obeležja koji su posvećeni stradalim Srbima na Krfu tokom Prvog… opširnije »