Press

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetiće u ponedeljak, 26. juna 2017. godine, u 10:00 časova, decu koja se nalaze na odmoru i oporavku u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije na Vršačkom bregu (Topovski put bb). U ovom odmaralištu trenutno borave deca korisnici programa narodnih kuhinja iz Žitišta i Nove Crnje.
Siguran sam da je svaki građanin Srbije juče bio ponosan i na predsednika kakvog smo dobili ali i na sam čin inauguracije koji je dokaz koliko se Srbija promenila, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.
„Zahvaljujući povećanoj zaposlenosti, daleko boljoj naplati doprinosa i većoj fiskalnoj disciplini mi možemo da kažemo da nam je kasa mnogo punija. Zaključno sa 22. junom ove godine u kasu PIO fonda je uplaćeno 5 milijardi dinara više nego što je planirano. To je povećanje, u odnosu na plan, za 2,81 odsto i zahvaljujući tome obavezne dotacije su smanjene toliko da PIO fond neće povući iz budžeta 11,5 milijardi dinara“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin posle obilaska penzionera koji su na besplatnom oporavku u Vrnjačkoj Banji.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zamenik predsednika Radne grupe Vlade Republike Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, dr Nenad Ivanišević, je povodom istupanja u javnosti „Pokreta za građansku Suboticu“ u vezi sa smeštajem migranata u Subotici, izjavio da je reč o netačnim i zlonamernim izjavama usmerenim, pre svega, protiv gradskih vlasti i Vlade Republike Srbije, koje za cilj imaju širenje panike među Subotičanima i skretanje pažnje sa rešavanja pravih problema.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, i članovi Gradskog veća Subotice, Ilija Đukanović i Nataša Aleksić, posetiće u subotu, 24. juna 2017. godine, u 09:00 časova, porodicu Avdo u Subotici (Kajmakčalanska, br. 1/b), čija je ćerka rođena sa Daunovim sindromom.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetiće u subotu, 24. juna 2017. godine, u 11:00 sati, Specijalnu bolnicu „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, objekat „Šumadija“ (Cara Dušana, br. 3), u kome su smešteni penzioneri koji se nalaze na besplatnom oporavku. U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi 55 korisnika penzija koji su ostvarili pravo na desetodnevnu rehabilitaciju o trošku Republičkog fonda PIO.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće u sredu, 21. juna 2017. godine, u 11:00 sati, u Ustanovi gerontološki centar Beograd, Dom Bežanijska kosa (Marije Bursać, br. 49), stručni skup „Spona za budućnost“, posvećen izazovima i mogućnostima za pružanje usluge smeštaja starijim osobama u okolnostima sve većeg broja ljudi treće životne dobi, kao i sve veće potrebe za smeštajem u okviru domova za starije.
Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milan Popović, predvodiće u sredu 21. juna 2017. godine, u 10:00 časova, u okviru kompleksa Češko-slovačkog vojnog groblja u Kragujevcu, ceremoniju obeležavanja Srpsko-slovačkih komemorativnih svečanosti. Ceremonija podrazumeva polaganje venaca i intoniranje himni.
Pomoćnik ministra za rad, Vladimir Pešić, prisustvovaće danas u 16:00 sati, u Sportskom centru „Košutnjak“ u Beogradu (Kneza Višeslava, br. 72), tribini u okviru projekta „Šampioni svaki dan“, koji ima za cilj da podstakne i motiviše da se što više osoba sa invaliditetom uključi u aktivno bavljenje sportom.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je danas na obeležavanju druge godišnjice rada Prihvatnog centra u Preševu da je pre dve godine Vlada Republike Srbije po naređenju predsednika Vlade, Aleksandra Vučića, oformila Prihvatni centar u Preševu, i izrazio je zahvalnost što je Vučić kao predsednik Vlade najviše puta od svih u Evropi obišao migrante i insistirao na tome da prema migrantima moramo biti humani i dostojanstveni.
Strana 1 od 251

Video galerija

Ne nasilju nad starijima, ne nasilju u porodici!  - POGLEDAJTE VIDEO GALERIJU

Foto galerija

Komemoracija Grdelica 3Zaboravi ako možeš...Putnički voz 393...NATO agresija

LINKOVI I OBAVEŠTENJA

Prijavi korupciju