DAN SEĆANjA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA, GENOCIDA I DRUGIH ŽRTAVA FAŠIZMA U DRUGOM SVETSKOM RATU

Petak, 20. April 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće 22. aprila 2018. godine u 11 časova državnu ceremoniju obeležavanja Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu kod Spomenika „Žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu“ u okviru kompleksa nekadašnjeg nacističkog logora smrti „Staro sajmište“ na Novom Beogradu.   Nakon polaganja venaca i odavanja počasti, ministar Đorđević obratiće se… opširnije »

OBELEŽAVANjE 203. GODIŠNjICE OD IZBIJANjA DRUGOG SRPSKOG USTANKA

Petak, 20. April 2018

Takovo, Gornji Milanovac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće 23. aprila 2018. godine u 13 časova u okviru Spomen-kompleksa „Drugi srpski ustanak“ u Takovu kod Gornjeg Milanovca  državnu ceremoniju obeležavanja 203. godišnjice od izbijanja Drugog srpskog ustanka.     Ceremonija podrazumeva polaganje venaca i odavanja počasti, obraćanje predsednika Opštine Gornji Milanovac i državnog sekretara… opširnije »

Održana konferencija „Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji“

Petak, 20. April 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić otvorio je konferenciju „Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji“, koja je početak javne i stručne rasprave o budućim ciljevima i prioritetima u oblasti socijalne zaštite.   „Zadovoljstvo mi je da smo danas, svi ovde okupljeni, spremni da zajedno otpočnemo kreiranje nove etape razvoja sistema socijalne zaštite u našoj zemlji. Ovaj proces… opširnije »

Delegacija Ministarstva prisustvovala Sveruskoj nedelji bezbednosti i zdravlja na radu

Sreda, 18. April 2018

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa   v.d.pomoćnika ministra - Sektor za radi zapošljavanje, Bojanom Stanić i v.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marinom Furtulom prisustvovala je od 9. do 12. aprila 2018. godine Sveruskoj nedelji bezbednosti i zdravlja na radu u Sočiju   V.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula održala je tom prilikom predavanja koja se odnose na unapređenje… opširnije »

Državni sekretar Nerić sa delegacijom Ministarstva na Stokholmskom forumu o rodnoj ravnopravnosti

Četvrtak, 19. April 2018

Na poziv Kraljevine Švedske, tročlana delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, predvođena državnim sekretarom Nenadom Nerićem, učestvovala je u radu međunarodne konferencije “Stvaranje novih realnosti – Stokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti”, održane u periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine.   Na skupu su razmatrana specifična nacionalna, regionalna i globalna iskustva, kao i prakse u implementaciji… opširnije »

Konferencija „Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji“

Sreda, 18. April 2018

   Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić otvoriće u petak, 20. aprila 2018. godine u 9 časova, u Beogradu (Narodna Skupština, Mala sala, Ulica Kralja Milana 14) konferenciju „Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji“.   Učesnici konferencije su predstavnici relevantnih državnih institucija, javnih institucija, međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva koje… opširnije »

„Otvorena vrata“ u četvrtak 26. aprila 2018. godine

Petak, 13. April 2018

Ministarstvo z arad, zapošljavanje, boračka i oscijalna pitanja  sprovodi akciju „Otvorena vrata“ u cilju unapređenja položaja marginalizovanih društvenih grupa. „Otvorena vrata“ biće održana u četvrtak, 26. aprila 2018. godine od 10 do 12 časova, u Maloj sali na VI spratu, ulica Nemanjina br. 22-26,  u Beogradu. Potrebno je posetu prethodno najaviti i zakazati na broj telefona: 011/2686 795  ili putem   e-mail adrese  … opširnije »

Obeležena 73. godišnjica od proboja Sremskog fronta

Četvrtak, 12. April 2018

Beograd – Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 73. godišnjice od proboja Sremskog fronta i tom prilikom istakao da je Srbija oduvek bila na pravoj strani, pa tako i u Drugom svetkom ratu upravo boreći se protiv ideologije nacizma i fašizma.   Stanković je podsetio da je punih 175 dana, od 21. oktobra 1944. do 12. aprila 1945. godine vođena bitka u kojoj je u teškim i… opširnije »