Obeležavanje 101. godišnjice od Topličkog ustanka

Petak, 23. Februar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će u ponedeljak 26. februara 2018. godine u 11.00 časova predvoditi državnu ceremoniju povodom obeležavanja 101. godišnjice od izbijanja Topličkog ustanka. Državna ceremonija će biti održana kod Spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918 i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine koji se nalazi u centru Prokuplja .   Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti uslediće obraćanja… opširnije »

Penzioni ček odlazi u istoriju

Četvrtak, 22. Februar 2018

Najstariji građani Republike Srbije, umesto penzionog čeka, od sada će besplatno dobijati identifikacione kartice, sa osnovnim podacima, kojima će dokazivati svoj status, ali neće ugrožavati njihovu bezbednost.   „Identifikacione kartice biće jedinstvene. Sadržaće lični broj, ime, prezime i filijalu u kojoj lice prima penziju, a sa zadnje strane postojaće način i uputstvo kako se kartica koristi, odnosno da važi uz ličnu kartu“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Penzionerima u celoj Srbiji besplatne seniorske kartice

Sreda, 21. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gostujući u emisiji „011“ na televiziji Pink, rekao je da Vlada Republike Srbije sve građane posmatra ravnopravno, ali da svakako ne zaboravlja penzionere, koje su sprovedene reforme najviše pogodile i u vezi sa tim najavio da seniorske kartice neće imati samo penzioneri koji žive na teritoriji Beograda već u celoj Srbiji.   Đorđević je rekao da će sa podelom besplatnih senior kartica početi na… opširnije »

Obavezujući rokovi za podnošenje prijava na osiguranje

Utorak, 20. Februar 2018

SAOPŠTENjE O OBAVEZUJUĆIM ROKOVIMA ZA PODNOŠENjE PRIJAVA NA OSIGURANjE Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o radu („Službeni glasnik RS”, broj 113/17), koji je stupio na snagu 25. decembra 2017. godine, propisano je: da je poslodavac dužan da jedinstvenu prijavu na obavezno socijalno osiguranje podnese Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, najkasnije pre stupanja zaposlenog ili drugog radno angažovanog lica na rad (novi stav 2. u članu član 35. Zakona o radu); da… opširnije »

Vlada Srbije korenito će promeniti državu, jer prvenstveno želi da njeni građani žive bolje

Subota, 17. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostovao je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, i tom prilikom odgovarao na pitanja vezana za status penzionera, o sivoj ekonomiji, rodnoj ravnopravnosti i o pitanjima vezanim za staro sajmište.   „Kada je reč o penzionerima, mi znamo da oni danas imaju problem prilikom dokazivanja svog statusa i da iz tog razloga moraju uvek sa sobom da nose poslednji ček, koji sam po sebi je problematičan, jer… opširnije »