Izveštaji o radu / Plan inspekcijskog nadzora

Nedelja, 01. Jun 2014

Plan Plan inspekcijskog nadzora Inspektorata za rad u 2017. godini Izveštaji Izveštaj o radu za 2016. godinu   Izveštaj o radu za 2015. godinu opširnije »

Nadležnost inspektorata

Nedelja, 01. Jun 2014

INSPEKTORAT ZA RAD obavlja poslove inspekcijskog nadzora u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i radnih odnosa nad primenom Zakona o radu, Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu, Zakona o privatnim preduzetnicima, Zakona o privrednim društvima (u delu koji se odnosi na bezbednost i zdravlje na radu) Zakona o štrajku, Opšteg kolektivnog ugovora, kolektivnih ugovora (posebnih i… opširnije »

Inspektorat za rad

Nedelja, 01. Jun 2014

Obavlja poslove ispekcijskog nadzora u oblasti rada, radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, kao i uviđajem smrtnih, teških i kolektivnih povreda na radu. Aktivnosti inspektorata usmerene su ka suzbijanju rada na crno, smanjenju broja povreda radno-pravnih odnosa (prekovremeni rad, isplata zarada, razni oblici diskriminacije), kao i ka izgradnji modernog sistema inspekcije rada. opširnije »