Na sajmu J=DNAKI dodeljeni vaučeri osobama sa invaliditetom za ugradnju i atestiranje ručnih komandi za upravljanje vozilom

Subota, 27. Oktobar 2018

Na sajmu J=DNAKI u okviru projekta Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije  „Jednaki u saobraćaju“ koji je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, svečano su uručeni vaučeri osobama sa invaliditetom za ugradnju i atestiranje ručnih komandi za upravljanje vozilom.   Projektom Srbije  „Jednaki u saobraćaju“ obezbeđeno je 30 ručnih komandi koje će za članove Saveza biti potpuno besplatno ugrađene i atestirane.  … opširnije »

Sajam J=DNAKI podržali i gosti iz Kube

Subota, 27. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Kube Gustavo Trista del Todo i gost ovogodišnjeg sajma knjiga Gerard Hernandez Nordel prisustvovali su promociji knjige „Šta počiva sa druge strane mora“ pisca Stivena Kimbera na u kojoj je jedan od glavnih likova upravo Nordel, a nakon toga su posetili  sajam J=DNAKI.   Ministar Đorđević i v.d pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević predstavili su… opširnije »

Najava aktivnosti na sajmu J=DNAKI za subotu, 27. oktobar

Petak, 26. Oktobar 2018

Pozivamo vas da u subotu, 27. oktobra u hali 3A posetite sajam J=DNAKI , na Beogradskom sajmu, gde će se održati sledeće aktivnosti:   12.00 - Međugeneracijska pričaonica u organizaciji Ustanove Gerontološki centar Beograd na kojoj će se razmeniti ideje, iskustava, stavovi i saznanja koji ublažavaju generacijsku distancu i socijalnu isključenost mladih i starijih.     15.00 - Predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i podpredsednik Nacionalne organizacija… opširnije »

Modna revija najstarijih na sajmu J=DNAKI

Petak, 26. Oktobar 2018

Korisnice Gerontološkog centra Beograd na sajmu J=DNAKI održale su modnu reviju na kojoj su predstavile unikatne odevne predmete izrađene u kreativnim radionicama čija je svrha negovanje i čuvanje od zaborava veština tradicionalnih ručnih radova.   Manekenke su ovom modnom revijom prikazale da i stari vole ono što vole i mladi, kao i da sve odevne predmete sa ljubavlju stvaraju za sve generacije.   Modnoj reviji prisustvovali su v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa… opširnije »

Ministri Đorđević i Udovičić na sajmu J=DNAKI

Četvrtak, 25. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ugostio je ministra omladine i sporta Vanju Udovičića na sajmu J=DNAKI u organizaciji resornog Ministarstva.   Ministar Đorđević je ovom prilikom predstavio značaj manifestacije i upoznao ministra Udovičića sa svim predstavnicima sektora Ministarstva, koji svojim aktivnim radom unapređuju uslove života građana Srbije, a pre svega osoba sa invaliditetom, najstarijih građana i dece sa smetnjama u razvoju.  … opširnije »

Informacije o sajmu

Sreda, 24. Oktobar 2018

  Beogradski sajam  21.-28. oktobar 2018. godine Letak i vodič Mapa Beogradskog sajma - radi lakšeg snalaženja vozilima do Hale 3A  opširnije »

Počeo sajam J=DNAKI

Nedelja, 21. Oktobar 2018

V.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, uz prisustvo mnogobrojnih posetilaca, na Sajmu pod sloganom J=DNAKI  poručila je da ovaj sajam predstavlja njen san za koji se, zajedno sa svim savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom aktivno borila da ostvari. „Predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić rekao je da sanjamo velike snove, ja sam ih sanjala, zajedno sa svima vama i ovaj sajam predstavlja njihovo ostvarenje. Želim da… opširnije »

Beogradski sajam po prvi put u potpunosti dostupan i osobam sa invaliditetom

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

V.d. pomoćnika ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miloš Janković, u emisiji „Novo jutro“ na televiziji Pink rekao je da je Ministarstvo za za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Beogradskim sajmom, uložilo napore i značajna finansijska sredstva  kako bi hale Beogradskog sajma bile adaptirane za osobe sa invaliditetom.   „U hali 3a, na prostoru nešto većem od hiljadu kvadrata, adaptirali smo i toalete. Naši sugrađani,… opširnije »

Sajam „J=EDNAKI“ od 21. do 28. oktobra na Beogradskom sajmu

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nenad Nerić, gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na televiziji Hepi, najavio je sajam „Jednaki“ koji će biti održan u periodu od 21. oktobra do 28. oktobra u hali 3 Beogradskog sajma.   Nenad Nerić je istakao da Ministarstvo rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine ima priliku da u toku 63. Međunarodnog sajam , beogradskog Sajam knjiga, zatim 49. Sajama… opširnije »

Na Beogradskom sajmu više nema prepreka za osobe sa invaliditetom

Subota, 18. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić o učešću Ministarstva na 63. Međunarodnom sajmu knjiga, 49. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava i 4. Medija marketu, koji će se održati u oktobru 2018. godine.   Pod  geslom „Jednaki“, od  21. do 28. oktobra, Ministarstvo će se se predstaviti u hali 3A, na prostoru od 1.000 metara kvadratnih.   Na inicijativu ministra… opširnije »