Predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar Zoran Đorđević i ministar Zlatibor Lončar u poseti kompaniji ,,Ahold Delhaize“ Srbija

Nedelja, 08 Oktobar 2017 |

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, predstaviće novi digitalni sistem za automatsku overu kartica zdravstvenog osiguranja, u ponedeljak, 9. oktobra, u 12 časova, u direkciji kompanije „Delez Srbija“, Jurija Gagarina 14. 

Primenom novog sistema poslodavci više neće morati da overavaju zdravstvene kartice odlaskom na šalter, već će država to da čini umesto njih, na osnovu podataka Poreske uprave o uplaćenim doprinosima.

Zahvaljujući automatskoj overi kartica prestaje veliki birokratski teret za poslodavce i osiguranike i ostvaruje se ušteda privredi od najmanje 1,5 miliona evra godišnje.

Sve zainteresovane medijske ekipe mogu se akreditovati na imejl Pres službe Vlade Srbije press@gov.rs najkasnije do nedelje, 8. oktobra u 15 časova. Neophodno je da akreditacije sadrže ime i prezime, funkciju i broj lične karte svakog člana ekipe.