Održana komemoracija državnom sekretaru Negovanu Stankoviću

Sreda, 10 Oktobar 2018 |

Komemoracija državnom sekretaru Negovanu Stankoviću, koji je iznenada preminuo u svojoj 58. godini, održana je danas u Domu vojske.

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević oprostili su se od svog kolege istakavši da je Negovan bio izuzetno vredan čovek, požrtvovan i veliki borac za prava svih onih koji su se borili za svoju zemlju.

 

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, rodbine, bliski saradnici i mnogobrojni prijatelji.

Negovan Stanković  rođen je 24. januara 1960. godine u Sebevranju kod Vranja, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu unutrašnjih poslova pohađao je u Kamenici, a diplomirao na Pravnom fakultetu.

Radni vek počeo je kao policajac, da bi kasnije radio u Sportskoj hali Vranje, kao upravnik hale, a nakon toga u Ministarstvu rada i socijalne politike na poziciji državnog sekretara u više mandata.

 

Negovan Stanković bio je veliki sportista i humanitarni radnik. U više mandata bio je član Glavnog odbora SPS i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, a smrt ga je zatekla na poziciji člana IO GO SPS-a.

Otac je dvojice sinova.