Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uručena zahvalnica Saveza slepih Srbije

Sreda, 27 Decembar 2017 |

Savez slepih Srbije uručio je zahvalnicu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za veliki doprinos u unapređenju položaja slepih i slabovidih osoba i uspešnu saradnju koju je, u ime ministra Zorana Đorđevića, primila v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

 

    Tim povodom, Barošević je istakla da je zajednički zadatak Vlade Republike Srbije da ukloni sve prepreke, ne samo participacije slepih osoba u društvenim zbivanjima, već i njihov pun doprinos zajednici čiji su ravnopravni članovi.

 

„Nadam se da će u narednom periodu partnerstvo Ministarstva i udruženja slepih i slabovidih biti još produktivnije i da će rezultati koje budemo zajedno ostvarivali biti nešto što ćemo sa ponosom isticati“, rekla je Barošević.

 

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić istakao je da sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima odličnu saradnju koja daje izvanredne rezultate i zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Zoranu Đorđeviću na podršci i na svemu sto su uradili za slepe u Srbiji, a pre svega na kupovini Brajevih štapača, čime se omogućava ravnopravno učešće slepih osoba u javnom i kulturnom životu.