Ministar Đorđević sastao se sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Markom Đurićem

Četvrtak, 05 Oktobar 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

„Republika Srbija nastaviće da sprovodi odgovornu socijalnu politiku na Kosovu i Metohiji, što podrazumeva intenziviranje socijalnih davanja i usluga za njene građane u pokrajini“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
 
Na sastanku je dogovoreno da bude izvršena analiza funkcionalnosti mreže socijalnih ustanova na Kosovu i Metohiji, a zatim i njihova reorganizacija i modernizacija u skladu sa potrebama i interesima korisnika socijalnih primanja, kao i razvoja novih socijalnih usluga. 
 
„Posebna pažnja biće posvećena stimulisanju politike rađanja, sa ciljem snaženja demografskog potencijala srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, istakao je direktor Đurić.
 
Svim građanima Srbije na Kosovu i Metohiji, koji to žele, biće omogućeno da primaju penzije u skladu sa zakonima naše države, zaključeno je na sastanku. Svima koji to pravo nisu ostvarili, a ne primaju penziju ni u jednom drugom penzijskom sistemu, upućen je poziv da se obrate nadležnim institucijama Republike Srbije.