Ministar Đorđević sastao se sa ambasadorom Republike Portugala Nj.E. Auguštom Pejšotom

Ponedeljak, 09 Oktobar 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Republike Portugala u Srbiji, Nj.E. Auguštom Pejšotom sa kojim je dogovorena bolja i aktivnija saradnja, posebno kada je reč o socijalnom osiguranju, radu i oblasti radnih odnosa.

Ministar Đorđević rekao je da očekuje da se saradnja Srbije i Portugala podigne na mnogo viši nivo, jer ima prostora da se ona unapredi.

Ministar je upoznao ambasadora Portugala sa ciljevima Ministarstva, uz napomenu da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju i istakao da će proces pristupanja biti realizovan ne samo po meri EU, već i bolje prema efektima za Srbiju i njene građane.

Kada je reč o prioritetima Ministarstva, Đorđević je istakao izradu socijalnih karata i borbu protiv sive ekonomije i napomenuo da bi saradnja sa Portugalom mogla biti ostvarena i na polju rodne ravnopravnosti i socijalnog preduzetništva, kroz razmenu primera dobre prakse.

Ambasador Pejšoto predočio je sličnosti između dve zemlje i izrazio spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa. Takođe, naglasio je da Portugal svesrdno podržava put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da je spreman da sa Srbijom podeli svoja iskustva u oblasti zakonodavstva i reformi tržišta rada.