Ministar Đorđević sa penzionerima u Dnevnom centru i klubu za druženje "Radana Pupić"

Petak, 09 Novembar 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je nedavno otvoren Dnevni centar i klub za starije „Radana Pupić“ gde je rekao da će  Vlada Republike Srbije nastaviti da radi na tome da obezbedi još bolje uslove života penzionerima.

 

„Svestan situacije u kojoj se nalaze penzioneri, insistiraću na tome da se penzije uvećavaju iz godine u godinu, u skladu sa mogućnostima budžeta Republike Srbije, jer naši građani koji pripadaju kategoriji „treće doba“ zaslužuju bolji standard života“, naglasio je Đorđević i dodao da Vlada Srbije nikada neće zaboraviti naše najstarije, jer pamti šta su sve učinili za bolju budućnost svih građana naše zemlje.

 

Prema rečima ministra, penzije ne smeju da prate rast cena na malo, već moraju da rastu mnogo više od toga.

 

Ministar Đorđević istakao je da je ovaj dnevni klub dobar primer funkcionisanja jedne ustanove koja brine o starima i da će biti zadovoljan kada ovakvi dnevni centri budu otvoreni u svakom mestu u Srbiji.

 

„Resorno ministarstvo ima razumevanje za potrebe koje imaju naši najstariji građani, i želim da oni znaju da ćemo nastaviti vredno da radimo kako bi im obezbedili zdravije, lepše i bogatije „treće doba““, poručio je ministar Đorđević.


Pored ministra Đorđevića, Dnevni centar i klub za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" na Autokomandi, obišli su i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.