Ministar Đorđević poželeo dobrodošlicu novopostavljenom ambasadoru Ujedinjenih Arapskih Emirata

Petak, 09 Mart 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa novopostavljenim ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubarakom Saidom Aldaherijem.

„Pored Sporazuma o socijalnom osiguranju postoji veliki broj projekata koje bismo zajednički realizovali“, izjavio je Đorđević i svom sagovorniku preneo zahvalnost na upućenom pozivu ministra ljudskih resursa i emiratizacije Ujedinjenih Arapskih Emirata Nasera bin Tanija Alhamelija da poseti Abu Dabi tokom ove godine, što će, kako je naveo i učiniti.

 

Ministar Đorđević rekao je ambasadoru Aldaheriju i da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputiti predloge projekata, za koje je uveren da će naići na podršku njihove zemlje.

 

Nj.E. Mubarak Said Aldaheri ocenio je da pravo prijateljstvo dva naroda oslikava bilateralne odnose Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i prijateljstvo šeika Bin Zajeda i predsednika Aleksandra Vučića, istakavši da će tokom svoje diplomatske misije nastojati da se to partnerstvo još više učvrsti zajedničkim aktivnostima koji su u obostranom interesu.