Ministar Đorđević otvorio 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Četvrtak, 05 Oktobar 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi.

Ministar Đorđević rekao je da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova, tako i za sve preduzetnike, jer predstavlja idealnu priliku za dolazak potencijalnih investitora, ali i mogućnost da se oni koji ga posete međusobno upoznaju, dogovore saradnju i unaprede svoje poslovanje.

„Najbitnije je da se organizuje više ovakvih sajmova, u različitim gradovima, jer bi to doprinelo razvijenosti cele Republike Srbije“, naglasio je ministar i pohvalio predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, na vrednom trudu i radu, što dokazuju rezultati o broju nezaposlenih u ovoj opštini.

„Prema podacima RZS iz Ankete o radnoj snazi za II kvartal 2017. godine, anketna stopa nezaposlenosti nikad nije bila manja, i iznosi 11,8%“, a rezultat je vrednog i napornog rada Vlade Srbije. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je kao predsednik Vlade Srbije postavio strategiju i smernice kako da se borimo za smanjenje nezaposlenosti, protiv sive ekonomije i rada na crno, danas ova Vlada ima ovakve rezultate“, rekao je ministar Đorđević  i dodao da će Vlada RS, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje raditi na ekonomskom razvoju Srbije i višem standardu svih naših građana.

                                                                                                                     ***

                Cilj Regionalnog sajma privrede jeste upoznavanje sa novim zanatima i veštinama koji su u skladu sa današnjim vremenom i tehnologijama, što otvara mogućnost da se privredno okruženje osavremeni, a samim tim poveća učešće naših preduzetnika na sve većem i zahtevnijem tržištu. Ovogodišnji Sajam privrede okupiće više od 100 izlagača među kojima će, pored privrednika iz naše zemlje, priliku imati da se predstave i izlagači iz država u okruženju.