Đorđević uručio ključeve automobila dobitnicima nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018.“

Četvrtak, 08 Mart 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je ključeve automobila marke Fiat 500 L srećnim dobitnicima nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018.“ i čestitao im na nagradama.

 

Ministar Đorđević rekao je da će Vlada Srbije nastaviti sa ovom akcijom jer joj je cilj da suzbije sivu ekonomiju i rešavanjem tog problema aktivno se bavi kroz razne akcije i projekte.

 

„Želimo da građani Srbije znaju da svaki dinar koji se dobije od naplate poreza, našu državu čini boljim mestom za život svakog od njih. Edukujući građane o tome šta borba protiv sive ekonomije doprinosi, odnosno koju će korist imati od naplate poreza uspećemo da ih uverimo da država radi prvenstveno za svoje građane, obezbeđujući im bolje uslove života“, rekao je ministar.

 

On je istakao da je veoma bitno da građani znaju da oni koji rade na crno ne „kradu“ samo od države već i od svakog građanina Srbije i da sredstvima koja su dobijena od naplate poreza država može da gradi škole, vrtiće i obnavlja svoje puteve.

 

Đorđević je istakao da se Vlada Srbije još od 2014. godine zauzela za suzbijanje sive ekonomije i da joj je cilj da brani prava svih radnika istovremeno se zalažući da poslodavci imaju zdravo okruženje u kojem mogu da rade na najbolji mogući način.

 

„Kao država takođe moramo da radimo više i na transparentnosti trošenja sredstava, kako bismo izgradili svest kod svih ljudi o tome gde ide novac od naplate poreza“, pojasnio je ministar i dodao da ukoliko u tome uspemo, doći ćemo na nivo skandinavskih zemalja, gde građani vrlo rado prijavljuju kada vide bilo koga da radi u nekoj sivoj zoni iz razloga što su svesni kome je od njih šta uzeto.

 

Dobitnici automobila zahvalili su Vladi Srbije i ministru Đorđeviću na nagradi koju su dobili i poručili da će sigurno i dalje slati svoje račune i učestvovati u nagradnoj igri. Kako kažu, oni žele da, pored nagrada koje mogu da osvoje, pomognu državi u izgradnji bolje i savremenije Srbije.