Ministar Đorđević na konferenciji “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je, konferenciju na temu “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”, povodom Svetskog dana dečijih prava. Konferencija je održana sa ciljem razmena iskustava stručnjaka koji se bave pružanjem podrške deci i porodicama na terenu i definisanja generalnih preporuka za unapređenje budućeg rada. „Tokom  izbegličke krize kroz Srbiju je prošlo oko milion ljudi, među kojima su bila i deca, a 350… opširnije »

Ministri Đorđević i Topilin obišli Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

Utorak, 21. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksim Anatoljevič Topilin obišli su Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - Dnevni boravak „Šekspirova“.     Ministar Đorđević zahvalio je ruskom ministru Topilinu na dolasku kao i na podršci Ruske Federacije i naglasio da će da Republika Srbija negovati i unapređivati dobre odnose sa Rusijom i u budućnosti,… opširnije »

Premijerka Brnabić sastala se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu Ruske Federacije Maksimom Topilinom o zajedničkom projektu dveju država u oblasti socijalne zaštite, nastavku saradnje u oblastima penzionog osiguranja i brige prema osobama sa invaliditetom. Na sastanku je posebna pažnja posvećena temi demografije i pozitivnim iskustvima koja su dali programi za povećanje nataliteta u Ruskoj Federaciji, a koja bi za Srbiju bili od izuzetnog… opširnije »

Ministar Đorđević sastao se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ministrom rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksimom Anatoljevičem Topilinom, koji je prvi put posetio Beograd.     Dvojica kolega usaglasila su se da će Sporazum o socijalnoj zaštiti između Republike Srbije i Ruske Federacije biti potpisan do kraja tekuće godine, imajući u vidu značajan broj državljana Republike Srbije koji su radno angažovani u Ruskoj Federaciji.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali obišli su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i povodom Svetskog dana deteta podelili igračke deci.     Ministar Đorđević rekao je da je jedan od prioriteta Republike Srbije briga o deci i da će Ministarstvo na čijem je čelu kontinuirano preduzimati aktivnosti kako bi sva prava deteta u punoj meri bila zaštićena.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara i Centar za socijalni rad Opovo

Subota, 18. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović obišli su prostorije Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo u Barandi i Centar za socijalni rad Opovo. Tokom obilaska prostorija Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, predsednik Udruženja Savo… opširnije »

Ministar Đorđević obišao Gerontološki centar u Zrenjaninu i Dom zdravlja u Kovačici

Petak, 17. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Republike Poljske u Srbiji Nj.E. Tomašom Njegođišem obišao je Gerontološki centar u Zrenjaninu.     Direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov upoznala je ministra Đorđevića i ambasadora sa realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Republika Poljska.   … opširnije »

Ministar Đorđević na ceremoniji povodom 99. godišnjice od oslobođenja Zrenjanina u Prvom svetskom ratu

Petak, 17. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar privrede Goran Knežević, prisustvovali su ceremoniji polaganja venaca i odavanja počasti učesnicima Prvog svetskog rata na spomen - obeležju na Trgu slobode u Zrenjaninu povodom 99. godišnjice od Dana oslobođenja.     Vence na spomen - obeležju položio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zajedno sa predstavnici Grada Zrenjanina, Srednjebanatskog okruga, Vojske Srbije - Garnizona u Zrenjaninu,… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasador Republike Turske Nj.E. Tanžu Bilgič u poseti Materinskom domu u Zvečanskoj

Četvrtak, 16. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Republike Turske Nj.E. Tangu Bilgič i predstavnici Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) obišli su „Materinski dom“ u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.     Direktor Zoran Milačić informisao je ministra Đorđevića i ambasadora Bilgiča  o realizaciji projekta izgradnje novog Materinskog doma,u kome će biti smeštene trudnice i majke sa decom,a… opširnije »

Ministar Đorđević sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije

Četvrtak, 16. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarali su sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) povodom Međunarodnog dana tolerancije.                 Ministar Đorđević istakao je da osobe sa invaliditetom ne smeju biti zaboravljene i da će Republika… opširnije »