1. jun - Međunarodni dan zaštite dece

Petak, 01. Jun 2018

Međunarodni dan dece, 1. jun,  koji je put proglašen 1925. godine u Ženevi, na prvoj Svetskoj konferenciji o dobrobiti dece, zvanično je usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine, i od tada se obeležava u mnogim zemljama, uključujući i Republiku Srbiju.   Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, u skladu sa svojim ovlašćenjima, aktivno raditi na očuvanju i unapređenju prava dece i njihove dobrobiti, s posebnim osvrtom… opširnije »

Otvoren 7. Evropski kongres za osobe sa invaliditetom

Petak, 01. Jun 2018

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je otvaranju 7. Evropskog kongresa za osobe sa invaliditetom „Živeti u susretu“ i njegov govor prenosimo vam u celosti:   „Želim da, kao izaslanik Predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, najpre pozdravim sve učesnike Evropskog kongresa za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Živeti u susretu“, i da izrazim zadovoljstvo… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasador Italije Lo Kašo o nastavku saradnje

Četvrtak, 31. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenim italijanskim ambasadorom Nj.E. Karlom Lo Kašom  i poželeo mu uspešan mandat u Republici Srbiji.   Ministar Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju Srbije i Italije odlikuju tradicionalno bliski i prijateljski odnosi i dodao da postoji veliki potencijal da se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja podigne na još viši nivo.   „Želja nam je… opširnije »

Obeležen Svetski dan borbe protiv multipla skleroze

Sreda, 30. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je obeležavanju Svetskog dana borbe protiv multipla skleroze i simboličnoj štafeti u plivanju  u okviru kampanje „Uđi u Moj Svet“, u kojoj su učestvovali oboleli od multipla skleroze, doktori i poznate ličnosti i poručio da će uvek pružati podršku ovakvim manifestacijama.   Ministar Đorđević izjavio je da Vlada Srbije aktivno radi na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i… opširnije »

Ministar Đorđević otvorio 42. Republičko šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije

Utorak, 29. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 42. Republičko šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije i izjavio da svi građani Republike Srbije moraju da imaju jednaka prava.   „Ministarstvo aktivno radi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i time će se baviti i u narednom periodu. Podrška koju pružamo u organizaciji ovog šahovskog takmičenja, za koji verujem da će nastaviti da se održava i to uz veću medijsku podršku i veća… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Nj.E. Denisom Kifom

Utorak, 29. Maj 2018

Ministar Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Nj.E. Denisom Kifom i istakao da bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi i istakao zainteresovanost za dalje unapređenje saradnje po pitanjima od zajedničkih interesa.   Ministar Đorđević dodao je da postoji potencijal za različite modalitete saradnje u oblastima iz delokruga rada Ministarstva, a naročito po pitanju rešavanja otvorenih pitanja migrantske… opširnije »

Srbija i Bugarska neguju tradicionalno dobre odnose

Utorak, 29. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na sastanku sa ambasadorom Republike Bugarske, Nj.E. Radkom Vlajkovim istakao je da je saradnja naše dve zemlje na visokom nivou, a da je nedavno potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti rada i socijalne politike od veoma velikog značaja za njeno unapređenje.   „Pored ekonomske, regionalne i prekogranične saradnje koja je na zavidnom nivou, saradnja dve zemlje može se proširiti i na oblast rada, zapošljavanja,… opširnije »

Ministarstvo u borbi protiv zloupotrebe „dece ulice“

Ponedeljak, 28. Maj 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je inicijativu za sprečavanje zloupotrebe „dece ulice“. Ministarstvo je svojim nalogom obavezalo centre za socijalni rad - organe starateljstva u Republici Srbiji da u skladu sa svojim nadležnostima preduzmu mere i aktivnosti u organizovanju pomoći i podrške „deci ulice“, odnosno deci žrtvama nasilja i zloupotrebe koja „žive i rade na ulici“ i bave se prosijačenjem, pranjem vetrobranskih… opširnije »

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija za najstarije građane Srbije

Petak, 25. Maj 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavili su ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija iz 2014. godine i da će najstarijim građanima Republike Srbije biti povećane penzije od 8,4 odsto do 13,3 odsto u odnosu na 2014.   „Najteža odluka za Vladu Srbije bila je donošenje Zakona o smanjenju penzija 2014. godine, kada je naša zemlja bila pred bankrotom. Zahvaljujući strpljenju i veri najstarijih građana, koji su svojom snagom… opširnije »

Otkriveno Spomen - obeležje u čast stradalim pripadnicima MUP-a

Petak, 25. Maj 2018

Otkrivanju Spomen-obeležja u čast pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su dali svoje živote obavljajući službenu dužnost prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar policije Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.   U okviru spomenika nalaziće se deo sa uklesanim značkama svakog pripadnika MUP-a koji je "dao svoj život na… opširnije »