Premešteno nekoliko desetina ilegalnih migranata sa ulica Beograda u Prihvatne centre

Petak, 02. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nakon izveštaja o stanju izdao je nalog da Ministarstvo pokrene postupak prikupljanja i prevoza ilegalnih migranata sa beogradskih ulica u Prihvatne centre.   Akcija je sprovedena u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom stanicom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Policijskom brigadom, Upravom za strance, Upravom granične policije i gradskom opštinom Savski venac. Akcija je… opširnije »

Potpisani Sporazum o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji i Memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu

Četvrtak, 01. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i njegova slovenačka koleginica Anja Kopač Mrak, potpisali su sporazum o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji i Memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.   Ministar Đorđević rekao je da su Sporazumom o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, koji je danas potpisao sa slovenačkom resornom ministarkom, definisana sva bitna pitanja za naše građane koji žele da rade u Sloveniji.  … opširnije »

Vlada Srbije ulagaće u razvoj talenata i zapošljavanje mladih

Utorak, 30. Januar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Evropske fondacije za obuku, specijalizovane agencije Evropske unije koja je zadužena za unapređenje politike u oblasti zapošljavanja, obrazovanja i stručnog osposobljavnja  u državama  članicama  EU i partnerskim zemaljama, Cezarem Onestinijem.   Pored ministra Đorđevića i direktora Onestinija, sastanku su prisustvovali predstavnica Evropske fondacije za obuku Lida Kita i… opširnije »

Ministar Đorđević sa direktorima centara za socijalni rad i ustanova socijalne zaštite

Ponedeljak, 29. Januar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa direktorima centara za socijalni rad i ustanova socijalne zaštite, kako bi se ustanovilo njihovo funkcionisanje u 2018. godini u okviru finansija i njihovog planskog i namenskog trošenja budžetskih sredstva.   „Plan nam je da od 1. januara 2019. svi centri i ustanove socijalne zaštite budu u sistemu trezora, što će predstavljati značajan pomak kada je u pitanju trošenje budžetskih… opširnije »

Ministru Đorđeviću uručeno priznanje Kneset-a i Ministarstva inostranih poslova Izraela

Nedelja, 28. Januar 2018

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću uručena je povelja za izuzetan doprinos jačanju međudržavnih odnosa i kulturnih veza između Srbije i Izraela, a reč je o priznanju koje dodeljuje Kneset, odnosno parlament Izraela i Ministarstvo inostranih poslova te zemlje.   Ministar Đorđević je izrazio zadovoljstvo i istakao da mu je veliku čast ukazao parlament i Ministarstvo inostranih poslova Izraela time što je baš on jedan od pet dobitnika.  … opširnije »

Vučićeva snaga i volja da ode i da priča sa ljudima na KiM nam je svima otvorila oči

Nedelja, 28. Januar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je sa centrima za socijalni rad na Kosovu i Metohiji dogovoreno da oni razgovaraju sa Srbima koji tamo žive kako bi se definisali njihovi problemi, nakon čega će Ministarstvo preduzeti adekvatne mere.   "Srbi na Kosovu i Metohiji imaju dosta životnih problema, ali se izdvaja njihova želja da rade, i mi kao država moramo da pomognemo našem narodu na KiM", rekao je ministar, gostujući u Novom… opširnije »

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Petak, 26. Januar 2018

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodio je centralnu državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu u Beogradu.          Uz pune vojne i državne počasti, izaslanik predsednika Republike… opširnije »

Ministar Đorđević sa beogradskim nadbiskupom Hočevarom o osobama sa invaliditetom i migrantskoj krizi

Četvrtak, 25. Januar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom  Hočevarom. Tokom sastanka bilo je reči o nastavku saradnje i planovima ministarstva u 2018. Ministar je predstavio dosadašnje rezultate Ministarstva, a posebno je bilo reči o stvaranju boljih uslova života osobama sa invaliditetom i o migrantskoj krizi.   Ministar Đorđević zahvalio je nadbiskupu Hočevaru i socio-humanitarnoj  organizaciji Katoličke… opširnije »

109 ilegalnih migranata sa ulica Beograda premešteno u Prihvatne centre

Ponedeljak, 22. Januar 2018

Povodom učestalih pritužbi građana zbog velikog broja migranata u delovima Beograda na teritoriji opštine Savski venac, u okolini glavne železničke stanice i Ekonomskog fakulteta, kao i na pismeno obraćanje dekana Ekonomskog fakulteta upućeno i predsednici Vlade i predsedniku Republike Srbije zbog bezbednosnih rizika i neprijatnosti koje studenti i građani svakodnevno doživljavaju, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izdao je nalog da zaposleni iz… opširnije »

Zajedničkim radom do unapređenja položaja boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca

Subota, 20. Januar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i državni sekretar Negovan Stanković razgovarali su sa predstavnicima Udruženja ratnih vojnih invalida iz cele Srbije.   Na sastanku je bilo reči o rešavanju i poboljšanju položaja vojnih invalida, boraca, veterana, civilnih žrtava rata kao i njihovom statusu u društvu. Zauzet je jedinstven stav da je za rešenje ovih problema neophodno donošenje Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i… opširnije »