Ministar Đorđević sa ambasadorima nordijskih zemalja

Subota, 01. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorima nordijskih zemalja - ambasadorom Kraljevine Norveške Nj.E. Arneom Bjornstadom, Republike Finske Nj.E. Pertijem Ikonenom, Kraljevine Švedske Nj.E. Janom Lundinom i Kraljevine Danske Nj.E. Andersom Hougardom, a sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, kako bi razgovarali o potencijalnoj budućoj saradnji na temu međugeneracijske solidarnosti.  … opširnije »

Ministar Đorđević sa ambasadorom Pakistana Nj.E. Sajedom Adilom Gilanijem

Petak, 30. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Islamske Republike Pakistana u Republici Srbiji, Nj.E. Sajedom Adilom Gilanijem koji završava svoj mandat u Srbiji i zahvalio mu na trudu i radu koji je uložio tokom svog mandata u našoj zemlji.   Prema rečima Đorđevića, bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju dobri odnosi, a saradnja Srbije i Pakistana ima veliki i još uvek nedovoljno iskorišćeni potencijal što predstavlja čvrst temelj… opširnije »

Jedinstvene poštanske marke povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Četvrtak, 29. Novembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja iniciralo je izdavanje prigodnih poštanskih marki povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koje će biti puštene u promet 3. decembra, u okviru kampanje koja se realizuje pod geslom „J=DNAKI“.    Cilj kampanje, u kojoj su do sada emitovana dva promotivna spota, jeste podizanje svesti građana i slanje poruke da su u Republici Srbiji svi građani jednaki.   “Ovo je prvi put da se markice sa… opširnije »

30. novembra jednokratna isplata penzionerima

Sreda, 28. Novembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštavaju korisnike penzija da će im, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, biti izvršena jednokratna isplata u iznosu od 3.000 dinara, i to 30. novembra 2018. godine uplatom na tekuće račune korisnika i na šaltere isporučnih pošta, a istog dana počeće i isplata na kućne adrese korisnika i trajaće nekoliko dana.   Jednokratnu isplatu izvršiće Republički fond… opširnije »

Ministar Đorđević na manifestaciji „Humanost na delu u dečijem odelu“

Utorak, 27. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je tradicionalnu humanitarnu manifestaciju sedmi Paraolimpijski školski dan „Humanost na delu u dečijem odelu“ u OŠ „Ruđer Bošković” pod sloganom „Hrabri ne spuštaju glave“.   Ministar Đorđević rekao je da veoma važno da se deca od malih nogu uključuju u humanitarne akcije i tako izgrade naviku i steknu osećaj da uvek treba da pomažu drugima, a to je veliki preduslov za… opširnije »

Srbija nastavlja sa odgovornom politikom prema migrantima

Utorak, 27. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na Konferenciji pod nazivom „Prošlost, sadašnjost i budućnost integracija“ gde je rekao da je Srbija bila i ostala primer drugim zemljama kako jedna država postupa odgovorno, efikasno i organizovano u kriznim situacijama, u ovom slučaju u upravljanju migrantskom krizom.   Ministar Đorđević rekao je da je dosadašnja koordinacija i saradnja svih relevantih aktera, državnih organa, međunarodne… opširnije »

Nastavak medijske kampanje pod geslom „J=DNAKI“

Ponedeljak, 26. Novembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u okviru medijske kampanje pod geslom „J=DNAKI“, plasiralo je drugi po redu promotivni spot.   Još jednom pozivamo medije da se pridruže kampanji i podrže Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da kroz pomenute promo spotove zajedno pošaljemo snažnu poruku gledaocima da su svi građani Republike Srbije jednaki. opširnije »

Otvorena izložba povodom „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“

Nedelja, 25. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević svečano je otvorio izložbu slika renomiranih savremenih slikara, organizovanu povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka svetske kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“  u Kombank dvorani.   Ministar Đorđević istakao je da se kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ sprovodi već dugi niz godina u… opširnije »

Ministar Đorđević: Radimo na poboljšanju života ljudi sa invaliditetom, želimo da svi građani Srbije budu jednaki

Nedelja, 25. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, povodom medijske kampanje povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, rekao je da ova Vlada i predsednik Aleksandar Vučić, žele da izgrade društvo gde će svi građani biti jednaki.  "U cilju poboljšanja funkcionisanja i života ljudi, preko godine imamo različite aktivnosti, i stalno uvodimo nove", rekao je ministar Đorđević. On je istakao da je prvi put prošle godine u Srbiji predsednik države… opširnije »

Ministri Đorđević i Mali: Početkom decembra svim penzionerima jednokratna pomoć

Subota, 24. Novembar 2018

Svi penzioneri u Republici Srbiji dobiće do kraja godine jednokratnu pomoć od 3.000 dinara, za šta će u tu namenu biti izdvojeno 5,24 milijardi dinara. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da Vlada Republike Srbije nastoji da svi građani žive bolje. "Vlada Republike Srbije želi da ekonomski osnaži penzionere, jednokratna pomoć jedan je od načina da im pomognemo. Predsednik Aleksandar Vučić je juče najavio isplatu do kraja godine, to je… opširnije »