Uručeni ugovori za zapošljavanje 158 lica u Smederevu

Utorak, 18. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević svečano je uručio ugovore za zapošljavanje 158 lica, koji se odnose na samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i na javne radove u Smederevu.   Ministar Đorđević pohvalio je način na koji se Grad Smederevo ophodi prema svojim građanima ističući da on predstavlja pravi primer svima drugim lokalnim samoupravama koje žele da smanje nezaposlenost i… opširnije »

Ministar Đorđević sa novopostavljenim ambasadorom Republike Indije

Ponedeljak, 17. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa novopostavljenim ambasadorom Republike Indije Nj.E. Subratom Batačardžijem i poželeo mu dobrodošlicu i uspešan mandat.   Ministar Đorđević istakao je da je ova godina izuzetno značajna za bilateralne odnose Srbije i Indije, s obzirom na činjenicu da je potpredsednik Indije upravo završio svoju zvaničnu posetu Srbiji, kao i da se navršava 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.  … opširnije »

Srbija vodi posebnu brigu o deci bez roditeljskog staranja

Ponedeljak, 17. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenom direktorkom Predstavništva Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji Reginom de Dominicis i poželeo  joj uspeh u predstojećem radu.   Ministar Đorđević zahvalio se na podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite koju, kroz projekte,UNICEF pruža Srbiji i izrazio nadu da će se i u mandatu gospođe De Dominicis uspešna saradnja Srbije i UNICEF -a u poboljšanju kvaliteta… opširnije »

Zajedničkim zalaganjem za dostojanstvenu Srbiju

Petak, 14. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je Sesiju pod nazivom „Da niko ne bude izostavljen / Nejednakosti“ na Subregionalnoj konferenciji „Promocija napretka u inplementaciji Agende 2030“ gde je naglasio da je napredak Srbije na evropskom putu moguć samo ukoliko svi zajednički radimo na ostvarenju konačnog cilja, a to je dostojanstvena, efikasna, uspešna i zadovoljna Srbija.      Ministar Đorđević rekao je da je… opširnije »

Ministar Đorđević na 16. Festivalu stvaralaštva starijih "Zlatno doba"

Petak, 14. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je na otvaranju 16. Festivala stvaralaštva starijih "Zlatno doba", u atrijumu Narodnog muzeja, u Beogradu, i istakao da upravo penzioneri i stara lica zaslužuju da jedna od najznačajnijih institucija u Srbiji bude njihov domaćin.   Ministar je najavio predstojeći sajam pod sloganom „Jednaki“, na kom će upravo i naši najstariji građani imati priliku da izlažu svoje rukotvorine.… opširnije »

Ministar Đorđević najavio nove izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom

Četvrtak, 13. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je, prilikom gostovanja u emisiji „Novo jutro“ na televiziji Pink da će se Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom menjati u cilju prilagođavanja novim okolnostima i novim merama, jer Srbija želi da ima što više dece.   "Plan nam je da uvedemo i još neke privilegije majkama, ujedno vodeći računa o budžetu. Kada bi neko ko dobro radi želeo da radi kod mene i da znam da ima sve vrednosti… opširnije »

Italija nastavlja da pruža podršku Srbiji na evropskom putu

Četvrtak, 13. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa svojim timom prisustvovao je radnom doručku sa ambasadorom Italije Nj.E. Karlom Lo Kašom i predsednikom komore italijansko - srpskih privrednika Đorđom Markeđanijem.   Ministar Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju Srbije i Italije odlikuju tradicionalno bliski i prijateljski odnosi te je dodao da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti italijanskim investitorima u cilju unapređenja odnosa od… opširnije »

Ministar Đorđević sa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom

Sreda, 12. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije u Republici Srbiji gospodinom Filipom Geom o unapređenju dalje saradnje i još jednom zahvalio Švajcarskoj na velikoj podršci u rešavanju migrantske krize.   Đorđević je dodao se Srbija, kada je u pitanju migrantska kriza, pokazala kao društveno odgovorna zemlja, posluživši kao primer svim ostalim državama koje se bore sa istim problemom.   ''Zahvalni… opširnije »

Položeni venci kod spomenika maršalu Franše D’ Epereu

Sreda, 12. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je venac kod spomenika maršalu Franše D’ Epereu i poručio da je da je on bio veliki i iskreni prijatelj Srbije što je pokazao komandujući tokom probijanja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu, nakon čega je oslobođen Beograd.   „Srbija će nastaviti da neguje prijateljstvo sa Francuskom, jer želi da joj pokaže neizmernu zahvalnost na pomoći kada joj je to najviše trebalo tokom Prvog svetskog… opširnije »

Izvinjenje građanima Srbije

Utorak, 11. Septembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javno se izvinjava zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskog hronici na prvom programu Radio - televizije Srbije.   Ministar Zoran Đorđević ocenio je ovu izjavu kao skandaloznu i naložio da gospođa Antić bude adekvatno sankcionisana.   „Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za… opširnije »