Ministar Đorđević na zasedanju 45. skupštine Stalne konferencije gradova i opština

Utorak, 12. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je zasedanju 45. skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) na temu „Strateški razvoj lokalnih samouprava“.     Na Skupštini je istaknuta važna uloga lokalnih samouprava i SKGO, jer se svakog dana u Srbiji, u gradovima i opštinama postavljaju temelji, donose se i sprovode odluke kojima se doprinosi prosperitetu tih opština, privlače investicije i omogućavaju nova radna… opširnije »

Ministar Đorđević o Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom i Zakonu o radu

Utorak, 12. Decembar 2017

„Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, predviđeno je da iznos roditeljskog dodatka za prvo dete bude povećan sa 39.000 na 100.000 dinara, dok za drugo i treće dete iznos ostaje isti kao i do sada“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ministar je naglasio da je novina u Zakonu  i isplata paušala od 5.000 dinara za svako rođeno dete, namenjenog za kupovinu… opširnije »

Ministar Đorđević na manifestaciji „Mozaik Srbije“

Nedelja, 10. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je na manifestaciji pod nazivom „Mozaik Srbije“, povodom Međunarodnog dana ljudskih i manjinskih prava, da Republika Srbija treba da bude ponosna na sve ono što čini za pripadnike etničkih zajednica. „Republika Srbija ima sve pohvale od Evropske unije po pitanju odnosa prema nacionalnim manjinama. Cilj Vlade jeste da prava i položaj manjina budu na još većem nivou, jer je najbitnije da se svi… opširnije »

Ministar Đorđević na Svečanoj akademiji povodom Međunarodnog dana volontera

Četvrtak, 07. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govoreći na Svečanoj akademiji povodom Međunarodnog dana volontera u Vršcu, zahvalio se svim volonterima Crvenog krsta Srbije na nesebičnom trudu i radu, jer na taj način grade moderno društvo. „Zahvaljujući vama, svim volonterima, Srbija će imati lepšu budućnost i nekoga na koga može da se osloni“, istakao je ministar Đorđević „Činjenica da najveći broj volontera čine mladi, vas više od 60 odsto, i… opširnije »

Ministar Đorđević razgovarao sa predstavnicima Evropske komisije u Briselu

Sreda, 06. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje u kriznim situacijama Hristosom Stilijanidisom.                 Ministar Đorđević istakao je da je Republika Srbija dobila podršku i pohvale EK za ono što radi i rekao da je na sastanku bilo reči o kraju aranžmana Madad fonda 1, i prelasku na Madad fond 2.… opširnije »

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU NACIONALNE STRATEGIJE ZA PREVENCIJU I ZAŠTITU DECE OD NASILjA ZA PERIOD 2018. - 2022. god.

Utorak, 05. Decembar 2017

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU NACIONALNE STRATEGIJE ZA PREVENCIJU I ZAŠTITU DECE OD NASILjA ZA PERIOD 2018. - 2022. god. Prilozi: Saopštenje o pokretanju javne rasprave na Nacrt nacionalne strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja za period 2018.-2022. god Nacrt nacionalne strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja za period 2018.-2022. god Obrazac za dostavljanje mišljenja,primedbi i sugestija na Nacrt nacionalne strategije za prevenciju i zaštitu dece od… opširnije »

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Utorak, 05. Decembar 2017

„Ljudi koje stvaramo bogatstvo su naše zemlje, uključujući i osobe sa invaliditetom, koji su, poput paraolimpijaca, učinili mnogo na podizanju ugleda Srbije u svetu“, izjavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i 10 godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije. „Vi ste svojim radom podigli ugled Srbije, napravili nešto što niko drugi nije umeo da napravi", rekao je on i… opširnije »

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Nedelja, 03. Decembar 2017

„Međunarodni dan osoba sa invaliditetom proglašen je od strane Ujedinjenih nacija i širom sveta se obeležava svakog 3. decembra, počev od 1992. godine.     Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom temelji se  na načelima poštovanja urođenog dostojanstva individualne autonomije osoba sa invaliditetom. Individualna autonomija osobe sa invaliditetom podrazumeva i pravo te osobe da bira gde će, sa kim i kako živeti, kao i njeno pravo da živi samostalno i da bude… opširnije »

Ministar Đorđević na tribini pod nazivom „Srbija ujedinjeno u borbi protiv nasilja nad ženama”

Subota, 02. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i predsednik opštine Zemun Dejan Matić prisustvovali su tribini pod nazivom „Srbija ujedinjeno u borbi protiv nasilja nad ženama”. Ministar Đorđević rekao je da danas, iako smo otvorenije društvo koje pokazuje svoju zrelost pričom o problemima, idalje postoji visok stepen nasilja, a statistički gledano najčešće je nasilje nad ženama. „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je sa… opširnije »

Ministar Đorđević na Nacionalnoj konferenciji o inovativnim uslugama u zajednici za osobe koje žive sa HIV - om

Petak, 01. Decembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i državna sekretarka Stana Božović govorili su na Nacionalnoj konferenciji o inovativnim uslugama u zajednici za osobe koje žive sa HIV - om i sidom koja je održana povodom Svetskog dana borbe protiv side (World AIDS Day).     Na konferenciji je bilo reči o aktivnostima civilnog i državnog sektora u odgovoru na HIV epidemiju naročito kada je u pitanju socijalna briga, zdravstvena zaštita i pravna pomoć… opširnije »