Država i građani Srbije zajedno u kampanji "Reci NE radu na crno!“

Ponedeljak, 19. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavljajući kampanju "Reci NE radu na crno!“, rekao je da Vlada Republike Srbije ima za cilj da edukuje svoje građane o koristi koju imaju od suzbijanja sive ekonomije i da ovom kampanjom nastavlja borbu koja je započeta 2014. godine, kada je na čelu Vlade bio Aleksandar Vučić.   "Neki broj naših radnika nema plaćeno bolovanje, godišnji odmor, a nemaju prava ni da apliciraju za kredite u bankama,… opširnije »

Ministar Đorđević položio venac na grob voždu Karađorđu povodom Dana državnosti na Oplencu

Četvrtak, 15. Februar 2018

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, položio je venac i odao počast voždu Karađorđu u crkvi Svetog Đorđa na njegovom grobu na Oplencu, povodom Dana državnosti - Sretenja.   Pored ministra vence su položili i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Opštine Topola, udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani.         opširnije »

Dan državnosti - Sretenje obeleženo u Orašcu

Četvrtak, 15. Februar 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je venac na spomenik voždu Karađorđu u Orašcu, gde je održana centralna državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti i građanima čestitao praznik.   "I danas dok ovde stojim, stojim na mestu koje postoji u svakome u nas. Ogromna je obaveza, sve što nas čeka u danima pred nama, moramo da rešavamo, a da nam ruke i obraz ostanu čisti. Moramo da dajemo a da ništa ne izgubimo, da se pomirimo, a da ostanemo časni", rekao je… opširnije »

Ministar Đorđević čestitao građanima Dan državnosti Republike Srbije

Četvrtak, 15. Februar 2018

„Poštovani građani Srbije, Na današnji dan 1804. godine srpski narod je ustao da pokida lance ropstva i obnovi državnost koju je izgubio 345 godina ranije. Jaram koji je nosio na svojim plećima, uz svu težinu robovanja tuđinskom rodu, stranoj religiji i kulturi moćnih Osmanlija, predstavljao je i breme prevaziđenog državnog i vojnog aparata, zaostale privrede, neefikasnog ekonomskog sistema i  društvenih odnosa u Otomanskoj imperiji koje je teško pritiskalo hrišćansku srpsku… opširnije »

Počinje novi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Sreda, 14. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018 – prvi krug“, koja ima za cilj podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivaciju za poštovanje propisa i naglasio da će nagradni fond za ovu godinu iznositi ukupno 117,3 miliona dinara.   „Vlada Republike Srbije ide korak dalje i odlučila je da ove godine uveća nagradni fond. Želi da motiviše… opširnije »

Uskoro Sporazum o socijalnoj sigurnosti Kine i Srbije

Utorak, 13. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Nj.E. Mančang Lijem.             Ministar Đorđević izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima Srbije i Kine, te istakao da iste odlikuje visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška po najvažnijim pitanjima.   Posebno se zadržao na pokrenutim inicijativama za formalizaciju saradnje dveju… opširnije »

Srbija će podrškom Švedske imati najbolji Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Ponedeljak, 12. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, tokom radne posete Kraljevini Švedskoj, razgovarao je sa generalnom direktorkom švedske Agencije za rodnu ravnopravnost Lenom Ag i njenim saradnicima. Tema razgovora bila je saradnja u ovoj oblasti i cilj da Republika Srbija dobije najbolji mogući nov, savremen Zakon o rodnoj ravnopravnosti što će, uz švedsku podršku, sigurno i uspeti.   „Kraljevina Švedska je primer kako se pravilno funkcioniše u oblasti rodne… opširnije »

Ministar Đorđević sa mađarskim resornim kolegom Mihaljem Vargom potpisao Memorandum o saradnji u oblasti zapošljavanja

Petak, 09. Februar 2018

Predstavnici vlada Republike Srbije i Mađarske potpisali su u Budimpešti, posle četvrte zajedničke sednice, devet međudržavnih sporazuma u različitim oblastima i jedan sporazum u privatnom sektoru, u prisustvu premijera dve zemlje Ane Brnabić i Viktora Orbana.   Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i mađarski ministar za nacionalnu privredu Mihalj Varga, nakon uspešnog bilateralnog sastanka, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti zapošljavanja… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević na svečanom potpisivanju Projekta: „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u R. Srbiji – MADAD 2“ u Vladi Republike Srbije

Sreda, 07. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktorka Direktorata za Zapadni Balkan Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Henoveva Ruiz Kalavera, potpisali su projekat pod nazivom „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u R. Srbiji – MADAD 2“, u Vladi Republike Srbije.   Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da su pred Srbijom značajni… opširnije »

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar Đorđević posetili polaznike kursa u beogradskom Institutu za tehnologiju

Sreda, 07. Februar 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su polaznike kursa u beogradskom Institutu za tehnologiju.   Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da su hitno potrebne škole i predavači, koji će moći da odgovore zahtevima tržišta kako bi svi zainteresovani za prekvalifikaciju u sektoru informacionih tehnologija (IT) dobili obuku.   "Najavili somo prekvalifikaciju u drugom ciklusu obuke za… opširnije »