Ministar Đorđević sa direktorima fondova zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje bivše SFRJ

Subota, 23. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorima fondova/zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje osnovanih na prostoru država bivše SFRJ na 10. sastanku, koji je ove godine održan u Beogradu.   Ministar Đorđević informisao je direktore o uvođenju penzionerskih kartica, planovima i prioritetima Ministarstva u narednom periodu i naglasio da je jedan od važnih projekata resora kojim on rukovodi i izrada socijalnih karata.… opširnije »

Obeleženo 20 godina od otmice srpskih rudara u Belaćevcu

Petak, 22. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je obeležavanju 20 godina od otmice srpskih rudara u Belaćevcu i izjavio da Republika Srbija ne sme da zaboravi nijednu nedužnu žrtvu sa Kosova i Metohije.   Ministar Đorđević rekao je da se čuvanjem sećanja odaje poštovanje nedužnim žrtvama i istakao da se takva stradanja nevinih ljudi nikada više ne smeju dogoditi.   „Ovo je veoma tužan dan za Srbiju. Pre 20 godina, na ovaj dan stradalo je… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasador Mondoloni obišli Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Sreda, 20. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je sa ambasadorom Francuske u Republici Srbiji Nj.E. Frederikom Mondolonijem radove na rekonstrukciji Spomenika zahvalnosti Francuskoj koji se nalazi na Kalemegdanu.   Ministar Đorđević izjavio je da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posednje posete francuske delegacije Srbiji obećao da će ovaj spomenik biti otkriven 11. novembra o.g. kada se obeležava Dan pobede u Prvom svetskom… opširnije »

SAOPŠTENjE

Utorak, 19. Jun 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da je predviđena isplata korisnicima:   Novčane socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugog lica, posebne novčane naknade i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju (po Zakonu o socijalnoj zaštiti), za mesec maj dana 20.06.2018. godine   Dečijeg dodatka i roditeljskog dodatka za mesec maj dana 20.06.2018. godine   Osnovnih prava boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca za mesec… opširnije »

Ministar Đorđević sa šefom UNICEF - a Mišel Sen Loom

Ponedeljak, 18. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa šefom Predstavništva Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji, Mišelom Sen-Loom, koji završava svoj mandat u Republici Srbiji 14. jula 2018. godine.   Ministar Đorđević poželeo je uspeh Mišel Sen Lou na sledećem radnom angažovanju i zahvalio na nesebičnoj podršci koju su UNICEF i lično dosadašnji šef Sen Lo pružali Srbiji.   Ministar je istakao da se u narednom periodu očekuje… opširnije »

Maloletni migranti bez pratnje u Srbiji imaju uslove za bezbrižno detinjstvo

Petak, 15. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva  Denis Kif posetili su ustanovu za smeštaj maloletnih migranata bez pratnje. Ministar Đorđević zahvalio se ambasadoru na pomoći i rekao da je u ovoj ustanovi trenutno smešteno 11 maloletnih migranata bez pratnje, ali da ustanova raspolaže sa još 19 mesta. „Zahvalan sam ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva što je ovaj objekat, koji je bio potpuno devastiran renovirala i ponovo… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasador Meksika o unapređenju saradnje u oblasti rada i zapošljavanja

Petak, 15. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država Nj.E. Markom Antoniom Garsija Blankom i izrazio želju da se saradnja Srbije i Meksika podigne na viši nivo.   Ministar Đorđević istakao je da bi formalizacija saradnje u oblasti rada i zapošljavanja, za koju postoji obostrani interes, bila dobar primer unapređenja bilateralnih odnosa dveju zemalja. Ministar je naglasio da je naša zemlja… opširnije »

Vlada Srbije izdvojila 250 miliona za prekvalifikaciju građana za IT

Petak, 15. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da Vlada Srbije nastavlja sa programom prekvalifikacija za IT za koji je u ovoj godini izdvojila 250 miliona dinara kao i  da je trenutno u fazi raspisivanje tendera za izvođače obuka.   Ministar Đorđević pozvao sve obrazovne institucije, nevladine organizacije, institute i kompanije da se prijave za obučavanje budućih junior programera.   "Potrebno nam je što više izvođača obuka, jer… opširnije »

Ministar Đorđević čestitao Ramazanski bajram

Petak, 15. Jun 2018

„Povodom velikog muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i moje lično, velikodostojnicima Islamske zajednice i svima koji slave ovaj praznik upućujem srdačne čestitke, želeći da praznik provedu u miru, blagostanju i ljubavi sa svojom porodicom i prijateljima.   Bajram šerif mubarek olsun!“   Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević   opširnije »

Predsednik Aleksandar Vučić sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida

Četvrtak, 14. Jun 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida koji su izneli probleme sa kojima se suočavaju i ukazali na to da očekuju pomoć nadležnih organa.   Na sastanku je dogovoreno da u izradi zakona, kojim će biti regulisani status i prava ratnih vojnih invalida, boraca i porodica poginulih boraca, učestvuju i predstavnici udruženja ratnih vojnih invalida.   Dogovorena je i redovna koordinacija na mesečnom nivou sa resornim… opširnije »