Obeležena 104. godišnjica od Cerske bitke

Nedelja, 19. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je venac kod spomen-kompleksa „Cerska bitka“ u Tekerišu kod Loznice, povodom obeležavanja 104. godišnjice od Cerske bitke i njegov govor prenosimo u celosti:   „Danas obeležavamo dan velike i veličanstvene pobede srpske vojske i države u Prvom svetskom ratu – dan čuvene i herojske Cerske bitke. Statistički, ona predstavlja prvu bitku u Prvom svetskom ratu u kojoj je jedna zemlja… opširnije »

Na Beogradskom sajmu više nema prepreka za osobe sa invaliditetom

Subota, 18. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić o učešću Ministarstva na 63. Međunarodnom sajmu knjiga, 49. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava i 4. Medija marketu, koji će se održati u oktobru 2018. godine.   Pod  geslom „Jednaki“, od  21. do 28. oktobra, Ministarstvo će se se predstaviti u hali 3A, na prostoru od 1.000 metara kvadratnih.   Na inicijativu ministra… opširnije »

Ministar Đorđević položio venac kod Spomenika obešenim rodoljubima na Terazijama

Petak, 17. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti na beogradskom trgu Terazije kod Spomenika obešenim rodoljubima, povodom obeležavanja 77. godišnjice od zločina počinjenog nad civilima od strane okupacionih snaga.   Ministar Đorđević istakao je da je negovanje tradicije oslobodilačkih ratova i zaštita ratnih i vojnih memorijala jedan od prioriteta Ministarstva i dodao da će se u naredom periodu tome… opširnije »

Ministar Đorđević sa predstavnicima Društva prijatelja Alžira

Četvrtak, 16. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević primio je predstavnike Društva prijatelja Alžira, predsednika Društva Marka Jelića, i generalnog sekretara Društva Draginju Vlk.   Predstavnici Društva prijatelja Alžira informisali su ministra o brojnim uspešnim, realizovanim projektima. Takođe, obavestili su ministra o projektu Društva – objavljivanje knjige o Srpskom vojnom groblju u mestu Deli Ibrahim, u Alžiru, a povodom stogodišnjice primirja u Prvom… opširnije »

Ministar Đorđević u poseti Jagodini

Četvrtak, 16. Avgust 2018

 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, prilikom posete Jagodini, rekao je da je ova opština najviše sredstava izdvajala za porodilje i da predstavlja primer kako jedna opština može da funcioniše.   Ministar je u Jagodini posetio Gradski centar za socijalni rad i Centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju.   Tom prilikom, Đorđević je rekao i da će projekat "socijalnih karata" zaživeti naredne godine, da će biti transparentan i… opširnije »

Počele prve isplate porodiljama - pet dana pre vremena

Četvrtak, 16. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da naknade za porodiljsko bolovanje više neće kasniti i da to pokazuje ozbiljnost države.   "Iako smo predvideli da 20. u mesecu bude prva isplata porodiljskog po novom zakonu, prve isplate počele su pet dana pre vremena", rekao je Đorđević i dodao da je prva osoba koja je isplaćena iz Kraljeva.   "Imamo 584 obrađena zahteva, a verujem da će ih biti više do 20.  Svima će biti… opširnije »

Ulaganje u građane i njihovo usavršavanje prioritet Vlade Srbije

Sreda, 15. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa direktorima svih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje gde je istakao da su ovakvi sastanci idealna prilika da se dodatno unapredi rad NSZ i time stvore prilike za zaposlenje i bolji uslovi za život svih građana Srbije.   Đorđević je rekao da je politika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije zapošljavanje svih kategorija stanovništva otvaranje novih radnih mesta… opširnije »

Potpisan Ugovor za pomoć lokalnim samoupravama u Republici Srbiji

Utorak, 14. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević prisustvovao je ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji na projektu „Norveška za vas – Srbija“, između Kraljevine Norveške u Republici Srbiji i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.   Ministar Đorđević zahvalio je Kraljevini Norveškoj, kao jednom od najvećih bilateralnih donatora, na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci srpskom narodu i dodao da će ovim… opširnije »

Nacrt zakona o socijalnoj zaštiti još uvek nije ušao u skupštinsku proceduru

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Nakon zahteva nevladinih organizacija i pojedinih opozicionih stranaka da se povuče Zakon o socijalnoj zaštiti, koji još nije ušao u skupštinsku proceduru i nije dobio formu zakona, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će Nacrt zakona biti dostupan svima na sajtu Ministarstva pre nego što bude ušao u proceduru.    Đorđević je istakao da je izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti potrebna i kao osnov za izradu socijalnih… opširnije »

Đorđević najavio efikasniji rad SES-a

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon sednice Socijalno - ekonomskog saveta na kojoj se između ostalog govorilo i o Strategiji zdravlja i bezbednosti na radu, izjavio je da je potrebno ustanoviti koji to organi treba da budu više uključeni u rad SES-a kako bi on bio efikasniji.   Ministar Đorđević rekao je da su u planu izmene i dopune Zakona o SES-u kao i Zakona o javnim nabavkama kako bi državni organi i svi oni koji sprovode nabavke po… opširnije »