понедељак, 24. Април 2017

Aktuelno

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, sastao se danas u Ljubljani sa ministarkom odbrane Republike Slovenije, Andrejom Katič.Ministar Vulin i ministarka Katič su razgovarali o aktuelnoj migrantskoj krizi i o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, posetio je danas opštinu Šid gde je razgovarao sa predsednikom opštine, Predragom Vukovićem. Nakon toga, Ivanišević je u Šidu prisustvovao i sastanku Saveta za bezbednost na kome je glavna tema bila trenutno stanje sa migrantima u toj lokalnoj samoupravi.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, izjavio je tokom posete Sloveniji povodom učešća na konferenciji „Podsticanje razvoja socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi“, da je socijalno preduzetništvo razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi.
TAKOVO - U Takovu su danas obeleženi 202. godišnjica Drugog srpskog ustanka i Dan Vojske Srbije, u znak sećanja na dan kada je 1815. doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka protiv Otomanske imperije.
DONJA GRADINA - Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac obeležen je danas polaganjem venaca i odavanjem počasti u Spomen području Donja Gradina u Republici Srpskoj.
Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je danas kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu u okviru kompleksa nekadašnjeg nacističkog logora smrti Staro sajmište na Novom Beogradu. Državnu ceremoniju predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.
BEOGRAD - Dokumentarni film Lordana Zafranovića "Zalazak stoleća (Testament L. Z.)" iz 1993, danas je po prvi put prikazan u Srbiji, povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, otvorio je danas na Horgošu Vaskršnji sabor umetnika koji su organizovali Fondacija ,,Duša paorska“ iz Novog Sada i Dom za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ iz Subotice.
Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je danas, nakon obilaska prostorija Crvenog krsta u Bujanovcu, da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Jonuz Musliju, izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na otcepljenje dela teritorije Srbije.
Tokom obilaska prostorija Crvenog krsta Bujanovac u kojima se obavlja priprema i podela obroka za 1.200 korisnika narodne kuhinje, ministar za rad, Aleksandar Vulin, rekao je da Vlada Srbije obezbeđuje hranu za više od 36.000 najugroženijih kojima je pomoć potrebna i koji topao obrok dobijaju u 77 narodnih kuhinja širom Srbije.
Strana 1 od 172

Video galerija

Ministar Vulin u Sloveniji na konferenciji o razvoju socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi  - POGLEDAJTE VIDEO GALERIJU

Foto galerija

Komemoracija Grdelica 3Zaboravi ako možeš...Putnički voz 393...NATO agresija

LINKOVI I OBAVEŠTENJA

Prijavi korupciju