Aktuelno

BEOGRAD - Za aktivne mere politike zapošljavanja izdvojeno je 2,8 milijardi dinara i još 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, dodajući da je ove godine za razne projekte obuka i osposobljavanja opredeljeno 970 miliona dinara.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, prisustvovao je danas konferenciji ,,Predstavljanje novog regionalnog plana reagovanja na izbegličku i migrantsku krizu“, koja je održana u Medija centru.
BEOGRAD - Srbija neće povećavati kapacitete prihvatnih centara koji su najkvalitetniji na migrantskoj ruti, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin dodajući da se Srbija trudi da pomogne svima te da će Vlada nastaviti da se ponaša na isti način bez obzira da li je neko lažno kritikuje.
Beograd – Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović, predvodio je 20. januara 2017. godine u 11 časova tradicionalna komemorativna okupljanja i ceremonije odavanja državnih i vojnih počasti povodom obeležavanja godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma.
ALEKSINAC - Aleksinac će dobiti novi Centar za socijalni rad, a namera je Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja da obnovi sve ustanove socijalne zaštite, poručio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin.
BEOGRAD - Srbija ima najhumaniji odnos od svih zemalja na migantskoj ruti i čini sve kako bi se tim ljudima obezbedili uslovi za normalan život, ocenili su večeras ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović.
NIŠ - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je od 2014. godine do danas uložilo preko 50 miliona dinara u razvoj socijalnih ustanova u Nišu, izjavio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin prilikom uručenja ključeva vozila opremljenog rampom za prevoz invalida Zavodu za vaspitanje omladine u tom gradu.

Srbi na Krfu

sreda, 18 januar 2017
Dokumentarni film „Srbi na Krfu – sto godina od Albanske golgote“ kroz hronologiju događaja beleži jedno od najvećih stradanja srpske vojske i naroda – Albansku golgotu.   Od trenutka velike austrougarsko – nemačko – bugarske ofanzive do dolaska na Krf kroz priču nas vodi profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu istoričar dr Miloš Ković. Na autentičnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj ispričana su i prikazana sva stradanja, strahote i tragedija koje su tih dana zadesile srpsku državu. Analitičnom i sistematičnom pretragom brojnih knjiga, zapisa i ratnih dnevnika učesnika Albanske golgote film otkriva brojne zanimljivosti i pojedinosti vezane za povlačenje 1915. i 1916.godine koje do sada nisu bile toliko poznate. Film donosi i do sada neobjavljene fotografije srpske vojske koje su zabeležile savezničke armije.   Dokumentarni film „Srbi na Krfu – sto godina od Albanske golgote“ sniman je u sedam evropskih država. Autor: Slađana Zarić Prezenter: dr Miloš Ković
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, zajedno sa predstavnicima humanitarnog udruženja Mormonska crkva obišao je danas Dom za decu ometenu u razvoju ,, Kolevka“ u Subotici.
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je danas prihvatni centar u Krnjači i poručio da Vlada Srbije ulaže maksimalne napore da se svim migrantima obezbede normalni uslovi.
Strana 1 od 156

Video galerija

Ministar Vulin: Aleksinac će dobiti moderan Centar za socijalni rad  - POGLEDAJTE VIDEO GALERIJU

Foto galerija

Poseta Moskvi 4Ministar Vulin u Moskvi sa ministrom rada i socijalne zaštite Ruske Federacije

Prijavi korupciju