Ministar Đorđević na sastanku Socijalno - ekonomskog saveta

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio  je sastanak Socijalno - ekonomskog saveta pod nazivom „Značaj lokalnih Socijalno - ekonomskih saveta“.             U Srbiji postoji 18 lokalnih Socijalno - ekonomskih saveta, koji prema rečima Đorđevića, ne funkcionišu na najbolji mogući način, stoga je neophodno što pre unaprediti rad postojećih i formirati nove savete za koje su već obezbeđena sredstva … opširnije »

Ministar Đorđević održao sastanak sa predstavnicima Saveza udruženja osoba sa invaliditetom

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa svojim saradnicima i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, održao je sastanak sa predstavnicima 33 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom koje u svom sastavu imaju 565 lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije cele Srbije. Sastanku su pored predstavnika saveza prisustvovali i predstavnici lokalnih organizacija. Na sastanku je predstavljen… opširnije »

Ministar Đorđević na konferenciji “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je, konferenciju na temu “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”, povodom Svetskog dana dečijih prava. Konferencija je održana sa ciljem razmena iskustava stručnjaka koji se bave pružanjem podrške deci i porodicama na terenu i definisanja generalnih preporuka za unapređenje budućeg rada. „Tokom  izbegličke krize kroz Srbiju je prošlo oko milion ljudi, među kojima su bila i deca, a 350… opširnije »

Ministri Đorđević i Topilin obišli Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

Utorak, 21. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksim Anatoljevič Topilin obišli su Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - Dnevni boravak „Šekspirova“.     Ministar Đorđević zahvalio je ruskom ministru Topilinu na dolasku kao i na podršci Ruske Federacije i naglasio da će da Republika Srbija negovati i unapređivati dobre odnose sa Rusijom i u budućnosti,… opširnije »

Premijerka Brnabić sastala se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu Ruske Federacije Maksimom Topilinom o zajedničkom projektu dveju država u oblasti socijalne zaštite, nastavku saradnje u oblastima penzionog osiguranja i brige prema osobama sa invaliditetom. Na sastanku je posebna pažnja posvećena temi demografije i pozitivnim iskustvima koja su dali programi za povećanje nataliteta u Ruskoj Federaciji, a koja bi za Srbiju bili od izuzetnog… opširnije »

Ministar Đorđević sastao se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ministrom rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksimom Anatoljevičem Topilinom, koji je prvi put posetio Beograd.     Dvojica kolega usaglasila su se da će Sporazum o socijalnoj zaštiti između Republike Srbije i Ruske Federacije biti potpisan do kraja tekuće godine, imajući u vidu značajan broj državljana Republike Srbije koji su radno angažovani u Ruskoj Federaciji.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali obišli su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i povodom Svetskog dana deteta podelili igračke deci.     Ministar Đorđević rekao je da je jedan od prioriteta Republike Srbije briga o deci i da će Ministarstvo na čijem je čelu kontinuirano preduzimati aktivnosti kako bi sva prava deteta u punoj meri bila zaštićena.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara i Centar za socijalni rad Opovo

Subota, 18. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović obišli su prostorije Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo u Barandi i Centar za socijalni rad Opovo. Tokom obilaska prostorija Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, predsednik Udruženja Savo… opširnije »

Ministar Đorđević obišao Gerontološki centar u Zrenjaninu i Dom zdravlja u Kovačici

Petak, 17. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Republike Poljske u Srbiji Nj.E. Tomašom Njegođišem obišao je Gerontološki centar u Zrenjaninu.     Direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov upoznala je ministra Đorđevića i ambasadora sa realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Republika Poljska.   … opširnije »

Ministar Đorđević na ceremoniji povodom 99. godišnjice od oslobođenja Zrenjanina u Prvom svetskom ratu

Petak, 17. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar privrede Goran Knežević, prisustvovali su ceremoniji polaganja venaca i odavanja počasti učesnicima Prvog svetskog rata na spomen - obeležju na Trgu slobode u Zrenjaninu povodom 99. godišnjice od Dana oslobođenja.     Vence na spomen - obeležju položio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zajedno sa predstavnici Grada Zrenjanina, Srednjebanatskog okruga, Vojske Srbije - Garnizona u Zrenjaninu,… opširnije »