Видео галерија

БЕОГРАД - Аутомобилски форум уручио је вечерас награде најуспешнијима у сектору саобраћаја, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин том приликом златну плакету уручио је младом Димитрију Ковачевићу најбољем у Србији у картингу ИИ и поред тога што на такмичењима мора да носи врло сложени слушни апарат.
НОВИ САД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас су присуствовали скупу посвећеном реализацији Правилника о друштвеном стандарду корисника пензија Републичког фонда ПИО, одржаном у Српском народном позоришту у Новом Саду.
БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће се положај пензионера поправљати и да очекује у наредном периоду раст пензија и плата.Он је, током посете Дому пензионера Вождовац, рекао да у Србији живи 1.728.000 пензионера и да је "свако од њих заслужио да буде поштован, чуван и заштићен у времену у коме живи. "Држава Србија своје пензионере поштује и цени и оно што могу да кажем је да ће се њихов материјални положај и даље поправљати. Без подршке пензионера у Србији не би успела ни једна реформа, ниједан од зацртаних циљева", поручио је Вулин.
ГРДЕЛИЦА - Обележавању 18 година од почетка НАТО бомбардовања присуствовали су бројни грађани, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, премијер Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик који су положили венце на спомен обележје, а то су учиниле и породице страдалих у возу који је погођен НАТО пројектилима у тренутку док је прелазио мост.
БОСИЛЕГРАД - Општина Босилеград добила је данас санитет за Дом здравља и специјално возило за јавно комунално предузеће - донацију Владе Јапана, вредну 103.450 евра, за борбу са последицама мигрантске кризе.Донацију је уручио амбасадор Јапана у Србији Ðуићи Такахара, у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, који је поручио да се политика Владе Србије, када је у питању мигранстка криза, неће мењати.
У петак се у Грделичкој клисури одржава централна државна церемонија поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је за РТС, гостујући у Дневнику РТС-а, да ће свечаност почети верским обредом у 10.40. "Поносан сам што је од кад је Александар Вучић премијер обележавање почетка НАТО агресије постала традиција. Обратиће се преживели машиновоћа, премијер Алексадар Вучић. Позивам грађане да заједно обележимо овај датум", навео је министар за рад.
ГАЏИН ХАН - Све више људи у Србији се пријављује за субвенције за самозапошљавање, што показује да се предузетнички дух буди, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.Вулин је у Гаџином Хану, где је уручио лиценцу за рад приватном дому за бригу о старим особама, рекао да то показује да људи желе да преузму судбину у своје руке, да раде легално и буду у добром амбијенту, тамо где могу да зараде. Министар Вулин изјавио је данас да је у претходном периоду пронађен и затворен укупно 181 илегалан дом за старе особе и да ће држава наставити да затвара такве објекте. Вулин је апеловао је на грађане да не остављају своје родитеље у илегалним домовима за старе, јер тако угрожавају здравље и живот њихових најмилијих. "Да би легални домови за старе могли да функционишу, ми морамо да наставимо са упорном и тврдоглавном борбом против илегалних…
БЕОГРАД - Од почетка године спроведено је нешто више од 7.000 инспекцијских надзора током којих је пронађено 2.870 радника "на црно", након чега је 2.580 њих запослено на основу инспекцијских решења, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, додајући да се рад на црно значајно смањио.''Када смо преузели одговорност за борбу против незапослености и борбу против сиве економије у овој земљи је стопа незапослености била 23,1 одсто, а данас је 13 одсто'', рекао је Вулин на потписивању Споразума о пословној сарадњи Националне службе за запошљавање и Инспектората за рад, додајући да се проценат запослености на основу решења инспекције повећава.
БЕОГРАД - У Земуну ће бити изграђен нови центар за социјални рад, најавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин додајући да држава води рачуна о свима којима је помоћ потребна, те да ниједно социјално давање не касни и није умањено, већ да су проширена.''Министарство рада је у сарадњи са градом Београдом и градском општином Земун обезбедило средства да се лош, застарео, нездрав објекат уклони и да коначно изградимо нови Центар за социјални рад у Земуну'', рекао је Вулин, додајући да су обезбеђена средстава и да ће запослени у најскоријем периоду моћи да раде у добрим условима.
БЕОГРАД - Срби су довољно ћутали о злу које су трпели и више никада неће ћутати, поручио је вечерас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин на свечаној академији у београдском Народном позоришту, поводом 13. годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији.Академија, поводом Дана сећања на 17. март 2004. године, одржана је уз учешће изасланика председника Србије, Владе, Војске и представника верских заједница. Организатор скупа је владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
Страна 1 од 82

Видео галерија

Министар Вулин и градоначелник Вучевић о побољшању стандарда пензионера  - ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ГАЛЕРИЈУ

Фото галерија

Komemoracija Grdelica 3

Заборави ако можеш...Путнички воз 393...НАТО агресија

ЛИНКОВИ И ОБАВЕШТЕЊА

Пријави корупцију