Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Четвртак, 17. Август 2017

Дана 17. августа 2017. године са почетком у 11:00 часова одржана је Конференција поводом завршетка пројекта ”Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Ненад Нерић нагласио је да је пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који реализује Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Америчке… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 212. ГОДИШЊИЦЕ OД БОЈА НА ИВАНКОВЦУ

Четвртак, 17. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Ћуприја, Иванковац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 18. августа 2017. године у 11 часова којом ће бити обележена 212. годишњица боја на Иванковцу. Церемонија ће бити одржана код споменика Миленку Стојковићу на локалитету ``Шанчеви на Иванковцу`` код Ћуприје. Организатор државне церемоније је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Крај споменика… опширније »

Обележавање 76. годишњице од злочина на Теразијама

Среда, 16. Август 2017

НАЈАВА ДОГАЂАЈА Београд – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће предводити државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 17. августа 2017. године у 10 часова на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима којом ће бити обележена 76. годишњица злочина почињеног над цивилима од стране окупационих снага. Венце и цвеће ће такође положити представници Града Београда, удружења и грађани. * * * Период Другог светског рата… опширније »

Комеморативна свечаност поводом обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца

Уторак, 15. Август 2017

Oпленац, Топола – Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Негован Станковић ће предводити 16. августа 2017. године у 11.30 часова у цркви светог Ђорђа на Опленцу   државну церемонију обележавања 96. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца. Уз државне и војне почасти, крај владаревог саркофага венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Топола као и удружења грађана опредељених за… опширније »

Министарство издваја додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор

Недеља, 13. Август 2017

Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања настављају са мерама у циљу смањења незапослености. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, изјавио је да Министарство до краја 2017. планира додатних 170 милиона динара за преквалификацију у ИТ сектор. Захваљујући преквалификацији, путем Националне службе за запошљавање 100 људи је већ ушло у овај сектор, а Министарство наставља тај тренд и издваја средства за… опширније »

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 211. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА МИШАРУ

Петак, 11. Август 2017

Мишар, Шабац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће 13. августа 2017. године у 10 часова предводити државну церемонију обележавања 211. годишњице од Боја на Мишару код Шапца. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање највиших државних и војних почасти, обраћање државног секретара и градоначелника Шапца, као и пригодан… опширније »

Састанак министра Зорана Ђорђевића са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем

Среда, 09. Август 2017

У четвртак, 10. августа 2017. године, с почетком у 13.00 часова, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржаће састанак са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем. Састанак ће бити одржан у салону 16, на првом спрату у згради Покрајинске владе, Булевар Михајла Пупина 16, 21101 Нови Сад . ТВ сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да сниме почетак састанка, саопштење за јавност биће медијима достављено након састанка. опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊE 88. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ДР РУДОЛФА АРЧИБАЛДА РАЈСА

Понедељак, 07. Август 2017

Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће предводити државну церемонију поводом обележавања 88. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 08. августа 2017. године у 11 часова код споменика др Арчибалда Рајса који се налази у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“). свечаност подразумева полагање венаца и одавање државних и војних почасти. Поред државног секретара, венце ће положити… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети рудницима поводом Дана рудара

Субота, 05. Август 2017

Поводом Дана рудара, 6. августа, министар за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Зоран Ђорђевић, и државни секретари у овом министарству Ненад Нерић и Негован Станковић, обићи ће у недељу, 6.августа 2017. године три рудника у Србији.    Биће посећени рудник и флотација "Рудник" у месту Рудник, Рударско-топионичарски басен Бор, као и Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља Ресавица.   Дан рудара је установљен у знак сећања на 6. август 1903.… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у обиласку прихватних центара у Србији

Субота, 05. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обићи ће у недељу, 6.августа 2017. године прихватне центре у Србији, са тимом својих сарадника из овог министарства.   Министар ће се непосредно упознати са радом ових центара, условима у којима бораве њихови корисници, као и свим аспектима рада и сарадње са другим државним органима и међународним организацијама на овом пољу. опширније »