Пензиони чек одлази у историју

Четвртак, 22. Фебруар 2018

Најстарији грађани Републике Србије, уместо пензионог чека, од сада ће бесплатно добијати идентификационе картице, са основним подацима, којима ће доказивати свој статус, али неће угрожавати њихову безбедност.   „Идентификационе картице биће јединствене. Садржаће лични број, име, презиме и филијалу у којој лице прима пензију, а са задње стране постојаће начин и упутство како се картица користи, односно да важи уз личну карту“, изјавио је министар за рад, запошљавање,… опширније »

Пензионерима у целој Србији бесплатне сениорске картице

Среда, 21. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у емисији „011“ на телевизији Пинк, рекао је да Влада Републике Србије све грађане посматра равноправно, али да свакако не заборавља пензионере, које су спроведене реформе највише погодиле и у вези са тим најавио да сениорске картице неће имaти само пензионери који живе на територији Београда већ у целој Србији.   Ђорђевић је рекао да ће са поделом бесплатних сениор картица почети на… опширније »

Влада Србије коренито ће променити државу, јер првенствено жели да њени грађани живе боље

Субота, 17. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостовао је у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, и том приликом одговарао на питања везана за статус пензионера, о сивој економији, родној равноправности и о питањима везаним за старо сајмиште.   „Када је реч о пензионерима, ми знамо да они данас имају проблем приликом доказивања свог статуса и да из тог разлога морају увек са собом да носе последњи чек, који сам по себи је проблематичан, јер… опширније »

Министар Ђорђевић о Закону о финансијској подршци породици са децом

Понедељак, 04. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за дневни лист „Политика“ рекао је да ће Закон о финансијској подршци породици са децом ући у скупштинску процедуру следеће недеље, али да он не предвиђа мере које најављује министарка Зорана Михајловић.     Ђорђевић је за "Политику" истакао да Влада од 2014. године води одговорну политику у интересу државе и грађана, водећи првенствено рачуна о економским могућностима… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »

Уз социјалне карте грађанима праведнија расподела помоћи

Уторак, 14. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије говори о социјалној помоћи и социјалним картама.   Право на социјалну помоћ или субвенције које обезбеђују локалне самоуправе преиспитују се једном годишње. Промену статуса корисника Центри за социјални рад готово да не могу да контролишу, а шта ће променити социјалне карте говори нам министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   За… опширније »

Мобилним инспекторима против рада на црно

Четвртак, 09. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за лист Политика  говори о изради социјалних карата, Закону о родној равноправности, као и о раду у иностранству и смањењу рада на црно.  Социјалне карте уместо шетње по шалтерима. –За рад у иностранству користити само агенције с лиценцом. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради  на креирању социјалних карата по узору на европске земље. Креирањем… опширније »

Закон једнак за све

Понедељак, 13. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији „Прав угао“ на Радио-телевизији Војводине говори о контроли боловања, минималним зарадама као и о Закону о родној равноправности.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у жижи је јавности пре свега због најављене контроле боловања, у неким фирмама, на која одлазе наводно неумерени запослени, углавном запослени код страних инвеститора. Како ће та контрола… опширније »

Могуће нове повишице пензија

Уторак, 07. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за часопис  Пензија говори о побољшању положаја пензионера и смањењу незапослености. „Ако наставимо да остварујемо добре резултате, можемо да направимо простор у буџету за додатно повећање пензијских чекова“ Ценимо и препознајемо одрицање и допринос који су пензионери дали током свог радног века, али и тако што су поднели велики део терета у стабилизацији јавних финансија. Добри фискални… опширније »

Хоћу да знам како се троши сваки динар

Понедељак, 06. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за недељник Нови магазин говори о темама из делокруга надлежности ресорног министарства.   Социјално-економски савет недавно је, мимо већ устаљене вишегодишње праксе,  усагласио нову минималну цену рада. Осим тога, социјални партнери су били једногласни и у ставу да је Нацрт закона о родној равноправности непримењив. Прво питање за министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања… опширније »