Грађани и држава заједно за бољу демографску слику Србије

Субота, 31. Март 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији „Сучељавање“ на РТВ - у говорио је о приоритетима којима ће се Министарство бавити у текућој години, међу којима су подстицај рађања и мењање демографске слике Србије, доношење Закона о родној равноправности, борба против рада на црно и израда социјалних карата.   На питање да ли је економија један од разлога лоше демографске слике Србије и да ли би на то утицао већи БДП, министар је рекао… опширније »

Побољшање демографске слике Србије приоритет Владе

Недеља, 18. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући у Јутарљем дневнику на РТС-у изјавио је да Влада Србије са председником републике Александром Вучићем, активно ради на побољшању демографске слике Србије и доношењу мера које подстичу наталитетет.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, заједно са министарком задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић ради на промени демографске слике… опширније »

Србија мора да задржи младе људе који ће јој знањем и радом помоћи у остваривању бољих пословних циљева

Уторак, 13. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у емисији “Бизнис монитор” на РТВ телевизији рекао је да је приоритет рада Министарства у 2018. години борба против сиве економије и едукација грађана о користима које имају од спречавања рада на црно.   Недавно сте изјавили да ће грађани моћи електронски да провере да ли их је послодавац пријавио и да ли редовно уплаћује порезе и доприносе. Како ће то у пракси да се осети?   У оквиру пројекта… опширније »

Влада Србије штити права свих радника и залаже се да послодавцима омогући окружење у ком ће најбоље пословати

Петак, 02. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући на првом програму РТС-а, у емисији „Око магазин“, говорио је о одлучној и активној борби државе против сиве економије, наградној игри „Узми рачуни и победи“ и кампањи којом ће се свим грађанима  развити свест о користи коју од спречавања рада на црно имају.   Министар Ђорђевић рекао је да је Република Србија прошле, а и ове године одлучила да се активно бори против сиве… опширније »

Пензиони чек одлази у историју

Четвртак, 22. Фебруар 2018

Најстарији грађани Републике Србије, уместо пензионог чека, од сада ће бесплатно добијати идентификационе картице, са основним подацима, којима ће доказивати свој статус, али неће угрожавати њихову безбедност.   „Идентификационе картице биће јединствене. Садржаће лични број, име, презиме и филијалу у којој лице прима пензију, а са задње стране постојаће начин и упутство како се картица користи, односно да важи уз личну карту“, изјавио је министар за рад, запошљавање,… опширније »

Пензионерима у целој Србији бесплатне сениорске картице

Среда, 21. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у емисији „011“ на телевизији Пинк, рекао је да Влада Републике Србије све грађане посматра равноправно, али да свакако не заборавља пензионере, које су спроведене реформе највише погодиле и у вези са тим најавио да сениорске картице неће имaти само пензионери који живе на територији Београда већ у целој Србији.   Ђорђевић је рекао да ће са поделом бесплатних сениор картица почети на… опширније »

Влада Србије коренито ће променити државу, јер првенствено жели да њени грађани живе боље

Субота, 17. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостовао је у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, и том приликом одговарао на питања везана за статус пензионера, о сивој економији, родној равноправности и о питањима везаним за старо сајмиште.   „Када је реч о пензионерима, ми знамо да они данас имају проблем приликом доказивања свог статуса и да из тог разлога морају увек са собом да носе последњи чек, који сам по себи је проблематичан, јер… опширније »

Министар Ђорђевић о Закону о финансијској подршци породици са децом

Понедељак, 04. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у интервјуу за дневни лист „Политика“ рекао је да ће Закон о финансијској подршци породици са децом ући у скупштинску процедуру следеће недеље, али да он не предвиђа мере које најављује министарка Зорана Михајловић.     Ђорђевић је за "Политику" истакао да Влада од 2014. године води одговорну политику у интересу државе и грађана, водећи првенствено рачуна о економским могућностима… опширније »

Израда социјалних карата приоритет Министарства

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Дневнику Радио-телевизије Србије говори о једнократној помоћи пензионерима, сениор картицама, социјалним картама, као и о осталим активностима које спроводи ресорно министарство. Најављена је исплата једнократне помоћи пензионерима, 5.000 динара. И прошле године, добили су ту помоћ. Дакле, сви пензионери ће помоћ добити у наредних неколико дана, је л' тако? Тако је. 1.750.000 пензионера може да очекује исплату… опширније »

Уз социјалне карте грађанима праведнија расподела помоћи

Уторак, 14. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије говори о социјалној помоћи и социјалним картама.   Право на социјалну помоћ или субвенције које обезбеђују локалне самоуправе преиспитују се једном годишње. Промену статуса корисника Центри за социјални рад готово да не могу да контролишу, а шта ће променити социјалне карте говори нам министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   За… опширније »