Прес

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, састаће се у уторак, 27. јуна 2017. године, у 10:00 часова, у Министарству за породицу, дечија права и социјалну солидарност Републике Малте, у Валети (Улица Републике, бр. 310) са малтешким министром за социјалну солидарност, Мајклом Фалзоном.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу и том приликом изјавио да је политика Владе Александра Вучића била таква да није било смањивања социјалних давања, да су све што се уштедело и зарадило на првом месту осетили они којима је помоћ била најпотребнија и да ће се тако понашати свака следећа влада.„Нема смањивања социјалних давања, све што зарадимо ићи ће за кориснике социјалних категорија и оне којима је помоћ најпотребнија, најугроженију децу, сиромашне породице, пензионере, запослене у јавном сектору и све оне захваљујући којима смо и успели да уштедимо и због којих држава боље и сигурније функционише.“
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетиће у понедељак, 26. јуна 2017. године, у 10:00 часова, децу која се налазе на одмору и опоравку у Дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије на Вршачком брегу (Топовски пут бб). У овом одмаралишту тренутно бораве деца корисници програма народних кухиња из Житишта и Нове Црње.
Сигуран сам да је сваки грађанин Србије јуче био поносан и на председника каквог смо добили али и на сам чин инаугурације који је доказ колико се Србија променила, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.
„Захваљујући повећаној запослености, далеко бољој наплати доприноса и већој фискалној дисциплини ми можемо да кажемо да нам је каса много пунија. Закључно са 22. јуном ове године у касу ПИО фонда је уплаћено 5 милијарди динара више него што је планирано. То је повећање, у односу на план, за 2,81 одсто и захваљујући томе обавезне дотације су смањене толико да ПИО фонд неће повући из буџета 11,5 милијарди динара“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин после обиласка пензионера који су на бесплатном опоравку у Врњачкој Бањи.
Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и заменик председника Радне групе Владе Републике Србије за решавање проблема мешовитих миграционих токова, др Ненад Иванишевић, је поводом иступања у јавности „Покрета за грађанску Суботицу“ у вези са смештајем миграната у Суботици, изјавио да је реч о нетачним и злонамерним изјавама усмереним, пре свега, против градских власти и Владе Републике Србије, које за циљ имају ширење панике међу Суботичанима и скретање пажње са решавања правих проблема.
Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, и чланови Градског већа Суботице, Илија Ђукановић и Наташа Алексић, посетиће у суботу, 24. јуна 2017. године, у 09:00 часова, породицу Авдо у Суботици (Кајмакчаланска, бр. 1/б), чија је ћерка рођена са Дауновим синдромом.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, посетиће у суботу, 24. јуна 2017. године, у 11:00 сати, Специјалну болницу „Меркур“ у Врњачкој Бањи, објекат „Шумадија“ (Цара Душана, бр. 3), у коме су смештени пензионери који се налазе на бесплатном опоравку. У Врњачкој Бањи тренутно борави 55 корисника пензија који су остварили право на десетодневну рехабилитацију о трошку Републичког фонда ПИО.
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отвориће у среду, 21. јуна 2017. године, у 11:00 сати, у Установи геронтолошки центар Београд, Дом Бежанијска коса (Марије Бурсаћ, бр. 49), стручни скуп „Спона за будућност“, посвећен изазовима и могућностима за пружање услуге смештаја старијим особама у околностима све већег броја људи треће животне доби, као и све веће потребе за смештајем у оквиру домова за старије.
Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милан Поповић, предводиће у среду 21. јуна 2017. године, у 10:00 часова, у оквиру комплекса Чешко-словачког војног гробља у Крагујевцу, церемонију обележавања Српско-словачких комеморативних свечаности. Церемонија подразумева полагање венаца и интонирање химни.
Страна 1 од 251

Видео галерија

Не насиљу над старијима, не насиљу у породици!  - ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ГАЛЕРИЈУ

Фото галерија

Komemoracija Grdelica 3

Заборави ако можеш...Путнички воз 393...НАТО агресија

ЛИНКОВИ И ОБАВЕШТЕЊА

 

Пријави корупцију