Помоћница министра Нина Митић на заседању Саветa за регионалну сарадњу

Уторак, 10. Октобар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић присуствовала је заседању Савета за регионалну сарадњу у Бриселу, на коме је представљен Балкански барометар (ББ) из 2017. године. Балкански барометар представља годишње истраживање мишљења грађана и пословних заједница о стању у региону. Према Барометру из 2015. године, 15 одсто испитаника оценило је корупцију као један од главних… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“

Четвртак, 21. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на састанку радне групе пројекта ,,Интеграција Рома 2020“ у Београду.  Циљ састанка био је преглед остварених резултата у протеклом периоду. На састанку је представљен Извештај о спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016- 2025 у 2016. години.  Акциони тим… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на Имплементационом састанку људске димензије 2017

Среда, 20. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на Имплементационом састанку људске димензије ОЕБС  2017, одржаном у Варшави. Имплементациони састанак људске димензије, је највећи европски скуп посвећен теми људских права који сваке јесени, више од 15 година, у главном граду Пољске организује ОЕБС-ова Канцеларија за демократске институције и људска права… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак, 21. септембра 2017.

Уторак, 19. Септембар 2017

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група.   „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 21. септембра 2017. године од 10 до 12 часова, у Малој сали на VI спрату, ул. Немањина бр.22-26,  у Београду.   Потребно је посету претходно највити и заказати на број телефона 011/ 264-1400, или путем е-маил адресе… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ ИЛО

Петак, 15. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања разговарала је са представницима Међународне организације рада о предстојећим заједничким активностима у оквиру пројекта ,,Ангажовање и подршка на националном нивоу за смањење појаве дечјег рада“ који спроводи ова међународна организација.  Током састанка договорене су обуке за идентификацију и превенцију злоупотребе дечијег рада које ће бити одржане за представнике Центара за социјални рад, Инспектората за рад… опширније »

Саопштење за медије, РАТ

Уторак, 12. Септембар 2017

Помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања разговарала је са представницима Акционог тима пројекта ,,Интеграција Рома 2020“ и представницима ресорних министарстава о досадашњим реализованим активностима у оквиру овог пројекта. Пројекат ,,Интеграција Рома 2020“ спроводи Регионални савет за сарадњу из Сарајева. Циљ пројекта јесте да осигура залагање влада у интеграцији специфичних мера за питања Рома у социо-економским политика и кроз планирање буџета.… опширније »

Саопштење за медије СКГО Крагујевац

Уторак, 12. Септембар 2017

Помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовала је регионалној презентацији националног Акционог плана за примену Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016-2025, за период од 2017. до 2018. године, у Крагујевцу. Скуп је организовала Стална конференција градова и општина и Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва. На скупу су учествовали представници градова и општина који се баве  инклузијом Рома на локалном… опширније »