Министар Зоран Ђорђевић у посети oрганизацијама цивилног друштва

Петак, 21 Јул 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је данас Мрежу организација за децу Србије (МОДС), „Praxis“ и Аутономни женски центар са циљем упознавања и унапређења даље сарадње Министарства са овим невладиним организацијама.

Приликом посете МОДС-у, министар Ђорђевић се ближе упознао са радом ове организације као и са проблемима деце и родитеља. Током састанка постигнута је сагласност да је потребно проширити и побољшати сарадњу ресорног министарства и МОДС-а у неколико области: заштита деце од насиља, развој услуга социјалне заштите, новчана социјална давања, смањење сиромаштва и злоупотреба дечијег рада.

Министар Ђорђевић се током посете „Praxis“-у детаљније упознао са радом ове организације која се бави заштитом људских права, пружањем правне заштите и јавним заговарањем за уклањање системских препрека у приступу правима.
На састанку је донет заједнички закључак да држава и невладин сектор треба да буду партнери који се узајамно помажу, а ова посета представља један од корака будуће тешње сарадње.

На састанку са представницама Аутономног женског центра, чији је један од циљева оснаживање жена у превазилажењу трауме насиља у породици, партнерског насиља и/или сексуалног насиља, кроз психолошку и правну професионалну подршку, министар Ђорђевић се упозано са радом центра и најавио бољу сарадњу која је већ отпочела заједничким залагањем за успостављање националне СОС телефонске линије за помоћ жртвама насиља.