Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Краљевине Норвешке у Републици Србији, Арне Санес Бјорнстадом

Уторак, 18 Јул 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке у Републици Србији, Арне Санес Бјорнстадом.

Министар Ђорђевић се захвалио на досадашњој веома успешној сарадњи и пруженој финансијској подршци и представио краткорочне и дугорочне планове Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања који обухватају унапређење нормативног оквира, реорганизацију функционисања Министарства и осталих институција у систему, ради потпуног успостављања финансијске контроле и транспаретности.

Такође, Влада Норвешке је пружила подршку Републици Србији и обезбедила средства за реализацију пројеката у области инспекције рада, безбедности и здравља на раду и социјалне заштите и била је партнер институцијама Републике Србије у решавању мигрантске кризе.

Амбасадор Бјорнстад је нагласио да постоји одлична сарадња са Министарством за рад и Владе Норвешке и да ће наставити да пружа подршку у циљу спровођења реформи Владе и испуњавања планираних активности Министарства.

Саговорници су се сагласили о неопходности даљег унапређења односа између две земље и развоја даље сарадње, посебно у областима родне равноправности и социјалне заштите.