Влада Србије обезбеђује подједнаке услове страним и домаћим призвођачима

Петак, 16 Јун 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је нови погон фабрике чоколаде „Нели“ који је отворен данас у Лозници, а инвестиција вредна три милиона евра обезбедиће 50 нових радних места и повећати производњу фабрике за 80 одсто.Обилазећи производни погон фабрике Aлександар Вулин је истакао да је ова компанија пример предузетништва какво треба да постоји много више у Србији.
„Предузеће „Нели“ је породично предузеће у коме заједно раде све генерације, у ком су кренули сами од свог капитала и стигли од једног до 300 запослених. Влада Републике Србије је поносна на наше предузетнике и трудимо се да радимо што боље да им обезбедимо могућност пласмана у иностранство, али и да обезбедимо добре и предвидљиве услове за пословање у Србији“.
Вулин је навео да ће се Влада Србије и убудуће трудити да изједначи субвенције и помоћ од државе када су у питању домаћи и страни произвођачи на нашем простору.
„Желимо да омогућимо свима да се подједнако добро развијају и траже путеве и за продају робе у земљама било ЦЕФТА споразума, било сa Заједницом независних држава“, рекао је Вулин.
Министар је додао да су овакве фабрике важне јер читавом свету показују колико смо у стању да произведемо и да се боримо на тржишту са светском конкуренцијом која је велика.
„Влада Србије је, истакао је Вулин, и до сада вођена политиком председника Вучића радила на томе да Србија буде стабилна, сигурна, мирна и безбедна земља. То је предуслов за било какав привредни развој и његов гарант. Ми ћемо наставити да водимо земљу баш тако – да буде политички стабилна, а из политичке стабилности произлази и економска стабилност и нова радна места“.
„Када смо ми преузели одговорност за управљање Србијом незапосленост је била 24 одсто, сада је 13 одсто. То је још увек превисоко и далеко од наше жеље да будемо испод 10 процената, али то говори да идемо напред“, закључио је Вулин.
Директор фабрике „Нели“, Митар Обрадовић, је рекао да је за ову фабрику јако битан извоз у Русију и да му је драго што је Влада потписница споразума о слободној трговини са том земљом, као и ЦЕФТА споразума који омогућава продају производа без царине са земљама у региону.
„За нас је извоз у Русију јако важан, планирамо да највише извозимо у Русију. Овим отварањем проширујемо асортиман на 40 врста чоколада и идемо напред“, истакао је Обрадовић.