уторак, 18 април 2017

Министар Вулин у Медицинској школи „Београд“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, присуствоваo је предавању у оквиру пројекта „Још увек возим“ одржаном у Медицинској школи „Београд“, које је намењено ученицима завршних разреда у циљу повећања безбедности у саобраћају, посебно безбедности младих који тек стичу право на возачку дозволу. Млади људи у инвалидским колицима, чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, кроз лична искуства, упознају средњошколце са последицама неодговорног понашања у саобраћају.


Министар Вулин је рекао да је важно да се деца упознају са храбрим људима који су у стању да признају своју грешку. „Ово су људи који су несрећним сплетом околности, али првенствено својом одлуком и грешком, постали трајни доживотни инвалиди. Добро је да деца на њиховом примеру виде шта не смеју да раде, да нису нерањива и да живот може да буде лош према свакоме од нас“, рекао је Вулин и најавио да ће Министарство за рад наставити да се бори за већу безбедност свих учесника у саобраћају. Зато је по први пут обезбедило да све особе са инвалидитетом које имају право да користе ручне команде у вожњи добију ова помагала и уградњу бесплатно.
Координатор пројекта „Још увек возим“, Славиша Савић истакао је да Савез параплегичара и квадриплегичара Србије спроводи едукацију у циљу побољшања безбедности младих у саобраћају. Навео је да пројекат траје две године, до сада је организовано више од 200 предавања, а чуло их је око 11.000 младих.
У оквиру Годишњих конкурса за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2015. и 2016. години Министарство за рад је са око 1,9 милиона динара подржало пројекат „Још увек возим“ Удружења параплегичара мачванског округа, који подразумева обуку младих особа са инвалидитетом, које су инвалидност стекле у саобраћајним несрећама и корисници су инвалидских колица, да врше едукацију ученика завршних разреда средњих школа и тиме допринесу повећању безбедности у саобраћају код младих подизањем свести о последицама саобраћајних незгода.
Кроз три нивоа конкурсних процедура Министарство за рад је од 2014. године до данас подржало активности удружења особа са инвалидитетом са скоро 950 милиона динара.

Видео галерија

Не насиљу над старијима, не насиљу у породици!  - ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ГАЛЕРИЈУ

Фото галерија

Komemoracija Grdelica 3

Заборави ако можеш...Путнички воз 393...НАТО агресија

ЛИНКОВИ И ОБАВЕШТЕЊА

 

Пријави корупцију