четвртак, 13 април 2017

Одговарајућа накнада за рад на празнике

ВРБАС - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин упозорио је данас све послодавце да, ако раде за празнике, исплате одговарајућу надокнаду радницима у складу са законом.

Подсећајући да су пред нама васркршњи и првомајски празници, Вулин је најавио да ће Инспекција рада, након празника, проверити све послодавце, који су радили за празнике, да ли су исплатили радницима оно што им се по закону дугује.

''Проверавали смо колико је послодаваца исплатило зараде за рад за време Дана државности - Сретења и морам да кажем да 18 одсто од контролисаних послодаваца, што је око 47 послодаваца, није исплатило одговарајућу зараду за рад у време празника за неких 1.268 запослених'', рекао је Вулин.

Он је оценио и да ће нам само безусловно поштовање закона - уплата доприноса, исплата зарада, гарантовати да смо успешно друштво, добра економија, да ћемо моћи да финансирамо пензије и сва права која су нашим људима неопходна, да ћемо моћи да обнављамо социјалну заштиту, да уложимо у болнице, путеве и школе.

''Надам се да ће, како време пролази, број послодаваца који не уплаћује радницима плате и доприносе бити све мање и да ће бити на нивоу статистике грешке, али будите сигурни држава неће опраштати и држава ће упорно и тврдоглаво проверавати'', рекао је Вулин.

Видео галерија

Министар Вулин у Словенији на конференцији о развоју социјалне економије у југоисточној Европи  - ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ГАЛЕРИЈУ

Фото галерија

Komemoracija Grdelica 3

Заборави ако можеш...Путнички воз 393...НАТО агресија

ЛИНКОВИ И ОБАВЕШТЕЊА

ПРОЈЕКАТ СВЕТСКЕ БАНКЕ И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОНКУРЕНТНОСТ И ЗАПОШЉАВАЊЕ (COMPETITIVENESS AND JOBS)

Пријави корупцију