Отворена Канцеларија за вештачење ПИО фонда у Врбасу

Четвртак, 13 Април 2017 |

ВРБАС - У Врбасу је данас отворена Канцеларију за вештачње ПИО фонда а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је том приликом изјавио да ће око хиљаду људи годишње у њој, из тог града и околине, убудуће брже и ефикасније моћи да провери да ли има право на туђу негу и помоћ.


''Политика Министарства рада и политика ПИО фонда јесте да будемо на услузи корисницима, да им се приближимо и задовољимо њихове потребе. Наша је сврха да људи буду задовољни и да могу да користе наше услуге'', рекао је Вулин додајући да је управо зато отворена нова канцеларија за вештачење.

Како је навео, новоотворена канцеларија ће грађанима Врбаса, Куле, пуно значити јер ће им омогућити да права, када је у питању туђа нега и помоћ без обзира да ли је остварују преко ПИО фонда или центра за социјални рад, могу да задовоље у Врбасу, а не да иду у Нови Сад трошећи време и новац.

Према његовим речима, значајније од тога је што ће сада људи који су тешког здравственог стања и којима је заиста тешко да путују моћи лакше да оставрују своја права.

''На овај начин институције су дошле код њих, држава је код њих. Не морају они да иду пред државу'', рекао је Вулин.

Он је истакао да у Врбасу и околини годишње више од 1.000 људи, што кроз ПИО фонд, што кроз центар за социјални рад, затражи услугу провере добијања права туђе неге и помоћи, а да ће на овај начин моћи да то раде брже и ефикасније.

''ПИО фонд ће наставити да све своје услуге приближава корисницима. Као што смо увели електронску обраду М4 обрасца коју послодавац више не мора да носи на шалтер већ електронским путем достави све одговарајуће податке, тако се трудимо да отворимо што више одељена за вештачење туђе неге и помоћ како људи не би морали да путују и како би могли да користе своја права'', рекао је Вулин.