Држава и грађани Србије заједно у кампањи "Реци НЕ раду на црно!“

Понедељак, 19. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, представљајући кампању "Реци НЕ раду на црно!“, рекао је да Влада Републике Србије има за циљ да едукује своје грађане о користи коју имају од сузбијања сиве економије и да овом кампањом наставља борбу која је започета 2014. године, када је на челу Владе био Александар Вучић.   "Неки број наших радника нема плаћено боловање, годишњи одмор, а немају права ни да аплицирају за кредите у банкама,… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац на гроб вожду Карађорђу поводом Дана државности на Опленцу

Четвртак, 15. Фебруар 2018

    Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у име Владе Републике Србије, положио је венац и одао почаст вожду Карађорђу у цркви Светог Ђорђа на његовом гробу на Опленцу, поводом Дана државности - Сретења.   Поред министра венце су положили и делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Топола, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.         опширније »

Дан државности - Сретење обележено у Орашцу

Четвртак, 15. Фебруар 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је венац на споменик вожду Карађорђу у Орашцу, где је одржана централна државна церемонија обележавања Дана државности и грађанима честитао празник.   "И данас док овде стојим, стојим на месту које постоји у свакоме у нас. Огромна је обавеза, све што нас чека у данима пред нама, морамо да решавамо, а да нам руке и образ остану чисти. Морамо да дајемо а да ништа не изгубимо, да се помиримо, а да останемо часни", рекао је… опширније »

Министар Ђорђевић честитао грађанима Дан државности Републике Србије

Четвртак, 15. Фебруар 2018

„Поштовани грађани Србије, На данашњи дан 1804. године српски народ је устао да покида ланце ропства и обнови државност коју је изгубио 345 година раније. Јарам који је носио на својим плећима, уз сву тежину робовања туђинском роду, страној религији и култури моћних Османлија, представљао је и бреме превазиђеног државног и војног апарата, заостале привреде, неефикасног економског система и  друштвених односа у Отоманској империји које је тешко притискало хришћанску српску… опширније »

Почиње нови круг наградне игре „Узми рачун и победи“

Среда, 14. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је правила наградне игре "Узми рачун и победи 2018 – први круг“, која има за циљ подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивацију за поштовање прописа и нагласио да ће наградни фонд за ову годину износити укупно 117,3 милиона динара.   „Влада Републике Србије иде корак даље и одлучила је да ове године увећа наградни фонд. Жели да мотивише… опширније »

Ускоро Споразум о социјалној сигурности Кине и Србије

Уторак, 13. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији Њ.Е. Манчанг Лијем.             Министар Ђорђевић изразио је задовољство добрим односима Србије и Кине, те истакао да исте одликује висок степен узајамног поверења и међусобна подршка по најважнијим питањима.   Посебно се задржао на покренутим иницијативама за формализацију сарадње двеју… опширније »

Србија ће подршком Шведске имати најбољи Закон о родној равноправности

Понедељак, 12. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, током радне посете Краљевини Шведској, разговарао је са генералном директорком шведске Агенције за родну равноправност Леном Аг и њеним сарадницима. Тема разговора била је сарадња у овој области и циљ да Република Србија добије најбољи могући нов, савремен Закон о родној равноправности што ће, уз шведску подршку, сигурно и успети.   „Краљевина Шведска је пример како се правилно функционише у области родне… опширније »

Министар Ђорђевић са мађарским ресорним колегом Михаљем Варгом потписао Меморандум о сарадњи у области запошљавања

Петак, 09. Фебруар 2018

Представници влада Републике Србије и Мађарске потписали су у Будимпешти, после четврте заједничке седнице, девет међудржавних споразума у различитим областима и један споразум у приватном сектору, у присуству премијера две земље Ане Брнабић и Виктора Орбана.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и мађарски министар за националну привреду Михаљ Варга, након успешног билатералног састанка, потписали су Меморандум о сарадњи у области запошљавања… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на свечаном потписивању Пројекта: „Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у Р. Србији – МАДАД 2“ у Влади Републике Србије

Среда, 07. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директорка Директората за Западни Балкан Генералног директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Хеновева Руиз Калавера, потписали су пројекат под називом „Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у Р. Србији – МАДАД 2“, у Влади Републике Србије.   Председница Владе Ана Брнабић рекла је да су пред Србијом значајни… опширније »

Председница Владе Ана Брнабић и министар Ђорђевић посетили полазнике курса у београдском Институту за технологију

Среда, 07. Фебруар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су полазнике курса у београдском Институту за технологију.   Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да су хитно потребне школе и предавачи, који ће моћи да одговоре захтевима тржишта како би сви заинтересовани за преквалификацију у сектору информационих технологија (ИТ) добили обуку.   "Најавили сомо преквалификацију у другом циклусу обуке за… опширније »