Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио  је састанак Социјално - економског савета под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“.             У Србији постоји 18 локалних Социjaлно - економских савета, који према речима Ђoрђевића, не функционишу на најбољи могући начин, стога је неопходно што пре унапредити рад постојећих и формирати нове савете за које су већ обезбеђена средства … опширније »

Министар Ђорђевић одржао састанак са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са својим сарадницима и в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, одржао је састанак са представницима 33 Савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су поред представника савеза присуствовали и представници локалних организација. На састанку је представљен… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је, конференцију на тему “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”, поводом Светског дана дечијих права. Конференција је одржана са циљем размена искустава стручњака који се баве пружањем подршке деци и породицама на терену и дефинисања генералних препорука за унапређење будућег рада. „Током  избегличке кризе кроз Србију је прошло око милион људи, међу којима су била и деца, а 350… опширније »

Министри Ђорђевић и Топилин обишли Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин обишли су Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју - Дневни боравак „Шекспирова“.     Министар Ђорђевић захвалио је руском министру Топилину на доласку као и на подршци Руске Федерације и нагласио да ће да Република Србија неговати и унапређивати добре односе са Русијом и у будућности,… опширније »

Премијерка Брнабић састала се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром за рад и социјалну заштиту Руске Федерације Максимом Топилином о заједничком пројекту двеју држава у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом. На састанку је посебна пажња посвећена теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са министром рада и социјалне заштите Руске Федерације Максимом Анатољевичем Топилином, који је први пут посетио Београд.     Двојица колега усагласила су се да ће Споразум о социјалној заштити између Републике Србије и Руске Федерације бити потписан до краја текуће године, имајући у виду значајан број држављана Републике Србије који су радно ангажовани у Руској Федерацији.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Београда Синиша Мали обишли су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској и поводом Светског дана детета поделили играчке деци.     Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета Републике Србије брига о деци и да ће Министарство на чијем је челу континуирано предузимати активности како би сва права детета у пуној мери била заштићена.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Удружење параплегичара и квадриплегичара и Центар за социјални рад Опово

Субота, 18. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и в.д. помоћнице министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић обишли су просторије Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово у Баранди и Центар за социјални рад Опово. Током обиласка просторија Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово, председник Удружења Саво… опширније »

Министар Ђорђевић обишао Геронтолошки центар у Зрењанину и Дом здравља у Ковачици

Петак, 17. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Републике Пољске у Србији Њ.Е. Томашом Његођишем обишао је Геронтолошки центар у Зрењанину.     Директорка Геронтолошког центра Тања Живанов упознала је министра Ђорђевића и амбасадора са реализацијом Пројекта Радна терапија, помоћу којег су купљене машина за столарску радионицу, сто за стони тенис и шаховске табле, а који је финансирала Република Пољска.   … опширније »

Министар Ђорђевић на церемонији поводом 99. годишњице од ослобођења Зрењанина у Првом светском рату

Петак, 17. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар привреде Горан Кнежевић, присуствовали су церемонији полагања венаца и одавања почасти учесницима Првог светског рата на спомен - обележjу на Тргу слободе у Зрењанину поводом 99. годишњице од Дана ослобођења.     Венце на спомен - обележjу положио је градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић заједно са представници Града Зрењанина, Средњебанатског округа, Воjске Србиjе - Гарнизона у Зрењанину,… опширније »