Влада Србије активно ради на даљем унапређењу положаја мађарске национале мањине

Среда, 14 Март 2018 |

Министар за рад, запошљавање, борчка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председником скупштине АП Војводине и председником Савеза војвођанских Мађара Иштваном Пастором и истакао да су односи Србије према припадницима мађарске националне мањине на високом нивоу и да Влада Републике Србије активно ради на њиховом даљем унапређењу.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је Влада Србије посвећена добросуседској политици према свим земљама у окружењу и да њен константни рад на побољшању положаја мањинских заједница на територији Србије, представља пример на који могу да се угледају све државе.

 

„Влада Србије жели да се сви грађани Србије, без обзира на националну припадност, у њој осећају сигурно и безбедно. Сарадња Мађарске и Србије је позитивна и обе државе активно раде како у интересу мађарске заједнице која живи у Србији, тако и у интересу српске заједнице која  у Мађарској“, рекао је министар.

 

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор захвалио је министру на пријему и поручио да су припадници мађарске заједнице захваљујући политици коју води Влада Републике Србији поштована заједница и њени чланови се могу осећати потпуно безбедно у овој држави, а да то можемо одржати само константним заједничким радом.