Продубљивање сарадње Републике Србије и Републике Кубе

Петак, 22 Децембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Републике Кубе у Републици Србији, Њ.Е. Густавом Тристом дел Тодом и разговарао о областима у којима је могуће унапредити сарадњу две земље.

 

Министар Ђорђевић осврнуо се на недавну успешну посету председника Републике Србије Александра Вучића Републици Куби и констатовао да се пријатељски односи две земље, који трају пуних седамдесет година, још више продубљују. Такође, министар је изразио наду да ће Србија и Куба унапредити сарадњу у областима које се тичу надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у наредном периоду и захвалио на позиву министарке рада и социјалне сигурности Републике Кубе Маргарите Гонзалес да посети ту земљу. Ђорђевић је покренуо иницијативу за сарадњу два ресорна министарства Србије и Кубе који би били формализовани потписивањем споразума од обостраног интереса.

 

Њ.Е. Густав Тристе дел Тод истакао је да је ово његов први састанак са једним од званичника Републике Србије, од када је ступио на дужност и рекао да ће за време његове дипломатске мисије настојати да сарадњу ове две земље у многим областима подигне на виши ниво. Амбасадор је нагласио и да ће приоритетни циљеви ресорног министарства наићи на подршку Републике Кубе и у наредном периоду.