Председница Владе Ана Брнабић, министар Зоран Ђорђевић и министар Златибор Лончар у посети компанији ,,Ahold Delhaize“ Србија

Недеља, 08 Октобар 2017 |

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и министром здравља Златибором Лончаром, представиће нови дигитални систем за аутоматску оверу картица здравственог осигурања, у понедељак, 9. октобра, у 12 часова, у дирекцији компаније „Делез Србија“, Јурија Гагарина 14. 

Применом новог система послодавци више неће морати да оверавају здравствене картице одласком на шалтер, већ ће држава то да чини уместо њих, на основу података Пореске управе о уплаћеним доприносима.

Захваљујући аутоматској овери картица престаје велики бирократски терет за послодавце и осигуранике и остварује се уштеда привреди од најмање 1,5 милиона евра годишње.

Све заинтересоване медијске екипе могу се акредитовати на имејл Прес службе Владе Србије press@gov.rs најкасније до недеље, 8. октобра у 15 часова. Неопходно је да акредитације садрже име и презиме, функцију и број личне карте сваког члана екипе.