ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМУ "РОДНА РАВНОПРАВНОСТ – ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА"

Недеља, 08 Октобар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за родну равноправност и антидискриминациону политику Нина Митић присуствовали су трибини на тему “Родна равноправност – економско оснаживање жена”.
Министар Зоран Ђорђевић истакао је да је Србији потребан иновативан Закон о родној равноправности, који ће нашу земљу позиционирати у сам врх када је у питању положај жена.
“Национални акциони план за период 2016-2020. године донео је доста нових идеја, које треба спровести. Уколико би успели да остваримо већину плана било остварено, Србија би била по положају жена међу прве три земље у Европи”, поручио је Ђорђевић.
Ђорђевић је додао да би Закон о родној равноправности требало да се ослони и да му буде основ Закон о забрани дискриминације који би ускоро требао да уђе унскупштинску процедуру.
Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику Нина Митић рекла је да је пројекат СОС националне линије у завршној фази, а циљ ове линије је да пружи жртвама насиља одговарајуће информације и и психосоцијалну подршку.
Председница Савета за родну равноправност Града Београда Ирена Вујовић истакла је да је циљ Савета да што више жена укључи у друштвене токове, да Савет има велики број представника из невладиног сектора и жена на руководећим положајима.
Гост на трибини била је председница Савета за родну равноправност Града Београда Ирена Вујовић. 
“Кроз Савет за родну равноправсност се пропагира нулта толеранција на насиље, али и економско оснаживање жена, те су организовани бројни сајмови за запошљавање и обуке за женско предузетништво”, рекла је Ирена Вујовић.
Овакве и сличне трибине биће стална пракса јер нам је циљ да наше грађанке и грађани буду упућени у све теме које су од интереса за наше друштво.