Одржан хитан састанак министара рада, унутрашњих послова и правде поводом данашњег трагичног догађаја

Среда, 12 Јул 2017 |
Констатовано је да су овакви случајеви општи проблем целог друштва и показана je одлучност да се предузму конкретне кораке...

 

Данас, 12. јула 2017. године је непосредно по пријему информације о убиству жене и губитку живота детета од стране М.Н. који је враћао дете његовој мајци а својој супрузи, одржан састанак министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и министарком правде Нелом Кубуровић.

На састанку су размотрене до сада познате информације и чињенице о догађају.
Министри су најоштрије осудили догађај и договорили непосредне мере које ће допринети да се овакви догађаји не понове, као и да се уведу додатни заштитни механизми контроле.


Констатовано је да су овакви случајеви општи проблем целог друштва и показана je одлучност да се предузму конкретне кораке да се овако нешто не понови. Договорена је боља координација и три министарства и свих надлежних органа у овој области, боља координација судова и Центара за социјални рад.


Министар Ђорђевић је дао налог да се одмах спроведе ванредни инспекцијски надзор у овом случају. и најавио већ од сутра предузимање непосредних системских корака унутар министарства. Главни инспектор за надзор Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања надлежан за овај сектор је већ данас изашао на лице места.

Министар Ђорђевић се данас непосредно након овог састанка упутио на Војномедицинску академију у Београду, где је обишао троје тешко повређених запослених Центра за социјални рад, које је учинилац повредио ножем док су покушавали да га савладају. Запослени су у стабилном стању и нису животно угрожени.


Министар је наложио и хитно предузимање мера за заштиту и збрињавање другог детета убијене жене, као и детета једне од тешко повређених у овом трагичном догађају.

Истрагу о догађају води надлежно тужилаштво.