Министар Зоран Ђорђевић се састао са председником Покрајинске владе, Игором Мировићем

Четвртак, 10 Август 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе АП Војводине Игором Мировићем, са којим је разговарао о могућностима да се на оперативан начин приступи реализацији заједничких активности у области социјалне заштите.

На састанку је истакнуто да ће Покрајинска влада и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања заједнички и координисано радити на унапређењу квалитета живота и рада у установама чији су оснивачи Покрајина и Република.

Министар Ђорђевић је навео да ће у даљој стратегији ресорног министарства акценат бити на капиталним пројектима, међу којима ће бити и они на територији АП Војводине, као и да ће бити настављена брига о пензионерима, особама са инвалидитетом, деци и породици, Ромима.

Председник Мировић је нагласио да постоји добра основа за сарадњу на програмском нивоу и добре позиције за заједничко финансирање пројеката на територији Војводине који ће повећати квалитет у управљању установама социјалне заштите и однос према корисницима.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Саша Трандафиловић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова Палимир Тот и заменица покрајинског секретара Милка Будаков.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је данас у Новом Саду и Покрајински фонд ПиО, где је са директором Славком Имрићем и запосленима разговарао о условима рада, положају запослених и свим текућим питањима.