Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Чешке Републике Њ.Е. Иваном Хлавсовом

Петак, 11 Август 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадорком Чешке Републике у Републици Србији, Њ.Е. Иваном Хлавсовом.

Током састанка истакнути су постојећи добри билатерални односи, а разговaрало се и о могућностима за интензивирање сарадње и даљег унапређења односа у областима заштите ратних меморијала, социјалне политике, запошљавања, социјалног предузетништва, као и у домену социјалног осигурања.

Министар Ђорђевић изразио је захвалност Влади Чешке Републике на пруженој помоћи током мигрантске кризе, а посебно на подршци за реализацију пројеката збрињавања избеглица и миграната.

Амбасадорка Хлавсова честитала је министру Ђорђевићу именовање на функцију министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и истакла да ће Амбасада Чешке Републике пружати подршку у свим областима које су од важности за унапређење сарадње две земље, као што је чинила и до сада. Амбасадорка Хлавсова нагласила је и да Чешка Република подржава Србију на њеном путу ка Европској Унији.

Министар Ђорђевић истакао је да ће и у будућности на новој функцији тежити да се успоставе односи и учврсте везe дефинисањем нових облика сарадње у областима које су у надлежности овог министарства.