Министар Ђорђевић уручио награде рударима из Србије поводом Дана рудара

Недеља, 06 Август 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је поводом Дана рудара флотацију и рудник „Рудник“ у месту Рудник, којом приликом је уручио награде за 11 најбољих рудара из целе Србије.

-Ваш посао је тежак и одговоран, истакао је између осталог Ђорђевић, награда за вас 11 најбољих, уверен сам, иде у праве и заслужене руке.

На свечаности је уручено и 58 јубиларних награда за рударе овог рудника, за 30, 20 и 10 година рада, док је један рудар, Милован Николић, добио и јубиларну награду за 40 година рада.

Министра Ђорђевића су дочекали генерални и извршни директор флотације и рудника „Рудник“, Ацо Илић и Зоран Недељковић, као и Зоран Вујовић, председник Синдиката металаца Србије.

Министар Ђорђевић је честитао рударима и нагласио да су они понос Србије и да заслужују адекватну награду за њихов рад, боље услове рада, као и осигурану безбедност и заштиту на раду.

Церемонији уручења присуствовали су помоћник министра у Министарству енергетике и рударства Синиша Танасковић, и директорка Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула.