Aa

Aa

Министар Ђорђевић се састао са грчким амбасадором, Елиасом Елиадисом

Министар Ђорђевић се састао са грчким амбасадором, Елиасом Елиадисом

Читај ми

На састанку је истакнут значај одржавања традиционално добрих и пријатељских односа, као и додатног унапређења сарадње...

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Републике Грчке у Републици Србији, Њ.Е. Елиасом Елиадисом.

На састанку је истакнут значај одржавања традиционално добрих и пријатељских односа, као и додатног унапређења сарадње, посебно у области заштите војних меморијала и места страдања и заједничког обележавања годишњица важних историјских догађаја, попут Солунског фронта, битке на Кајмакчалану и искрцавања српске војске на Крф и Видо.

Министар Ђорђевић је нагласио да заштита војних меморијала и места страдања сведочи о опредељености Републике Србије да у потпуности очува достојанствено сећање на све невино пострадале у оружаним сукобима и показује наш однос и поштовање према прошлости. Министар се захвалиo на пруженој подршци и помоћи Републике Грчке приликом организације церемонија обележавања годишњица неких од најважних догађаја у српској историји и одавања државних и војних почасти припадницима Војске Србије.

Обострано је констатовано да би закључивањем споразума о сарадњи у овој области био подигнут ниво свеукупне билатералне сарадње две земље.

Амбасадор Елиадис је честитао министру Ђорђевићу на именовању за министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и изразио отвореност за све активности и разговоре у циљу учвршћивања пријатељских односа.

Саговорници су изразили наду да ће нераскидиве везе између два народа наставити да се негују кроз обелжавање важних историјских и културних догађаја и кроз даље унапређење сарадње и у другим областима које су у надлежности овог министарства.