Министар Ђорђевић се састао са амбасадорком Индије, Њ.Е. Нариндер Чoхан

Четвртак, 10 Август 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са Њ.Е. Нариндер Чoхан, амбасадорком Републике Индије у Србији.

На састанку је истакнут значај неговања традиционално добрих и пријатељских билатералних односа двеју земаља, као и важност даљег унапређења сарадње на свим нивоима.

Министар Ђорђевић је поздравио амбасадорку Чохан као великог пријатеља Србије, изразио задовољство због сусрета и истакао жељу за унапређењем међусобних односа, нарочито у областима социјалног осигурања, рада и радних односа и области борачких питања. Посебно је предложио размaтрање могућности наставка сарадње у области изградње људских капацитета и социјалног предузетништва.

Велике шансe које Србија и Индија имају у областима привредне сарадње, и очекивања да ће наредни период довести до повећања броја радника, представљају мотив за иницијативу и унапређење односа непосредно кроз потписивање Споразума о социјалном осигурању.

Амбасадорка Чохан је честитала министру Ђорђевићу на именовању на функцију министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и потврдила спремност за даљи развој билатералних односа.

Амбасадорка Чохан је изјавила да је отворена за све предлоге сарадње и посебно изразила спремност за активности које се односе на оснаживање права жена у Србији, борбу против насиља у породици и јачања питања родне равноправности. Договорен је заједнички обилазак установа социјалне заштите.