Министар Ђорђевић састао се са шефом делегације Европске уније у Републици Србији и амбасадором Семом Фабрицијем

Петак, 22 Децембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадором Семом Фабрицијем,  и том приликом истакао да је процес прикључења Европској унији стратешки правац Републике Србије и један од најважнијих стубова спољне политике.

 

На састанку је разговарано  о преговарачким поглављима 2 – Слободно кретање радника и 19 – Социјална политика и запошљавање као и о сарадњи у области управљања мигрантском кризом и реформским процесима у области запошљавања и социјалне политике са посебним освртом на социјанлу инклузију и родну равноправост.

 

„Приоритет Републике Србије је пуноправно чланство у Европској унији и истрајаће на свом путу и урадити све што је потребно, али по мери својих грађана. На овај начин подићи ћемо стандарде на ниво који је и изнад онога што ЕУ очекује од нас", рекао је Ђорђевић и захвалио шефу делегације ЕУ на досадашњој подршци Србији на њеном европском путу.

 

Шеф делегације ЕУ у Републици Србији Њ. Е. Сем Фабрици истакао је да је отворен за сваку врсту подршке која је Србији потребна на њеном европском путу и да ће се лично ангажовати за унапређење сарадње, као и да су све идеје и сугестије које долазе за српске стране увек добро дошле.

 

Посебан акценат у току разговора био је и на пројектима који се финансирају из фондова Европске уније и учешћу Србије у новим програмима ЕУ у циљу креирања и спровођења јавних политика у областима рада и запошљавања, социјалне инклузије и антидискриминационе политике и родне равноправности.