Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Португала Њ.Е. Аугуштом Пејшотом

Понедељак, 09 Октобар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Португала у Србији, Њ.Е. Аугуштом Пејшотом са којим је договорена боља и активнија сарадња, посебно када је реч о социјалном осигурању, раду и области радних односа.

Министар Ђорђевић рекао је да очекује да се сарадња Србије и Португала подигне на много виши ниво, јер има простора да се она унапреди.

Министар је упознао амбасадора Португала са циљевима Mинистарства, уз напомену да је стратешки циљ Србије улазак у Европску унију и истакао да ће процес приступања бити реализован не само по мери ЕУ, већ и боље према ефектима за Србију и њене грађане.

Када је реч о приоритетима Mинистарства, Ђорђевић је истакао израду социјалних карата и борбу против сиве економије и напоменуо да би сарадња са Португалом могла бити остварена и на пољу родне равноправности и социјалног предузетништва, кроз размену примера добре праксе.

Амбасадор Пејшото предочио је сличности између две земље и изразио спремност за даљи развој билатералних односа. Такође, нагласио је да Португал свесрдно подржава пут Србије ка чланству у Европској унији, као и да је спреман да са Србијом подели своја искуства у области законодавства и реформи тржишта рада.