Министар Ђорђевић разговарао са представницима Европске комисије у Бриселу

Среда, 06 Децембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је у Бриселу са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање у кризним ситуацијама Христосом Стилијанидисом.

                Министар Ђорђевић истакао је да је Република Србија добила подршку и похвале ЕК за оно што ради и рекао да је на састанку било речи о крају аранжмана Мадад фонда 1, и преласку на Мадад фонд 2.

                "Реч је о Фонду за решавање питања избеглица. Очекујемо ускоро потписивање, ми смо аплицирали и надам се да ту неће бити проблема“, рекао је Ђорђевић и додао да се већ разговарало и о Мададу 3.

                Министар је нагласио и да је Стилијанидису пренео да у Србији у овом тренутку нема великог прилива миграната, што не значи да их можда у перспективи неће бити.

                "Разговарали  смо и о проблему деце миграната, која су свакако брига државе и о њима водимо рачуна у сваком погледу. Добили смо похвале за све оно што радимо, јер сматрамо да деца која су у Србији  и која су се на свом путу затекла ту, имају право на оно што им припада, а то је детињство и образовање“, рекао је Ђорђевић и додао да Србија пример најбоље праксе у региону, aли и шире када је реч о мигрантима.

                Према речима министра, Србија ће настојати да и у наредном периоду има још састанака на ову тему, јер жели да ради још много боље.

                Ђорђевић је разговарао и са генералним директором Директората Европске комисије за проширење и суседску политику Кристијаном Данијелсоном.

                На састанку је било речи о мигрантској кризи, али и о приступању Србије ЕУ и онога што ради Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а пре свега о темама из поглавља 19,. 23 и 2.