Министар Ђорђевић посетиo домскa одељења центара за социјални рад Пожега, Љубовија и Крупањ.

Понедељак, 11 Септембар 2017 | Министар Ђорђевић, амбасадорка Индије и државни секретар Нерић са корисницима домског смештаја и руководством у Љубовији
Министар Ђорђевић, амбасадорка Индије и државни секретар Нерић са корисницима домског смештаја и руководством у Љубовији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, обишао  je домска одељења Центара за социјални рад у Пожеги, Љубовији и Крупњу.

Приликом обиласка установа социјалне заштите за збрињавање старих, министар Ђорђевић и амбасадорка Индије у Србији Нариндер Чохан уручили су производе за негу корисницима у овим домским одељењима.   

Министар Ђорђевић рекао је да држава планира да субвенцијама помогне отварање приватних старачких домова по целој Србији, како би се старим људима омогућило старање и како би били близу својих најмилијих.

"То ће бити једна од стратегија министарства у наредном периоду", рекао је Ђорђевић након обиласка и навео да жели да пренесе поруку државе - да жели још више да брине о старим људима и да ће убудуће уложити додатна финансијска средства и посветити им више пажње.

"Очекујем да у наредном периоду и услови за њихов смештај буду бољи", напоменуо је Ђорђевић.

Домове су са министром обишли државни секретар Ненад Нерић, помоћник министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Милош Јанковић и други сарадници.