Министар Ђорђевић отворио 11. Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Четвртак, 05 Октобар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 11. Регионални сајам привреде у Новој Пазови.

Министар Ђорђевић рекао је да је сајам привреде битан како за целу Србију, Војводину и општину Старa Пазовa, тако и за све предузетнике, јер представља идеалну прилику за долазак потенцијалних инвеститора, али и могућност да се они који га посете међусобно упознају, договоре сарадњу и унапреде своје пословање.

„Најбитније је да се организује више оваквих сајмова, у различитим градовима, јер би то допринело развијености целе Републике Србије“, нагласио је министар и похвалио председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића, на вредном труду и раду, што доказују резултати о броју незапослених у овој општини.

„Према подацима РЗС из Анкете о радној снази за II квартал 2017. године, анкетна стопа незапослености никад није била мања, и износи 11,8%“, а резултат је вредног и напорног рада Владе Србије. Захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, који је као председник Владе Србије поставио стратегију и смернице како да се боримо за смањење незапослености, против сиве економије и рада на црно, данас ова Влада има овакве резултате“, рекао је министар Ђорђевић  и додао да ће Влада РС, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и даље радити на економском развоју Србије и вишем стандарду свих наших грађана.

                                                                                                                     ***

                Циљ Регионалног сајма привреде јесте упознавање са новим занатима и вештинама који су у складу са данашњим временом и технологијама, што отвара могућност да се привредно окружење осавремени, а самим тим повећа учешће наших предузетника на све већем и захтевнијем тржишту. Овогодишњи Сајам привреде окупиће више од 100 излагача међу којима ће, поред привредника из наше земље, прилику имати да се представе и излагачи из држава у окружењу.