Министар Ђорђевић обишао троје запослених Центра за социјални рад повређених у данашњем трагичном догађају

Среда, 12 Јул 2017 |
Начелник Војномедицинске академије, пуковник др Мирослав Вукосављевић, пружио је уверавања министру да ће медицински третман и лечење повређених бити на највишем могућем нивоу...

 

Вечерас је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио на Војномедицинској академији запослене Центра за социјални рад, повређене у данашњем трагичном догађају испред Центра за социјални рад Раковица у Београду.


Троје запослених овог Центра је теже повређено током настојања да савладају М.Н. који је испред Центра за социјални рад током судском одлуком регулисане примопредаје детета у поступку бракоразводне парнице извршио убиство своје супруге и мајке детета које је истом приликом изгубило живот.


Двоје запослених је задржано на лечењу у Војномедицинској академији у Београду, а једна запослена особа је касније вечерас пуштена на кућно лечење. Повређени нису животно угрожени. Начелник Војномедицинске академије, пуковник др Мирослав Вукосављевић, пружио је уверавања министру да ће медицински третман и лечење повређених бити на највишем могућем нивоу.


Министар је нагласио да ће предузети све мере да оваквих догађаја више не буде и да је за опстанак и напредак сваког сегмента нашег друштва кључно да све надлежне институције, организације цивилног друштва, медији и грађани, заједнички учине све што се може да убудуће спречимо овакве трагедије.
Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће истрајати у овој борби.