Министар Ђорђевић на Свечаној академији поводом Међународног дана волонтера

Четвртак, 07 Децембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорећи на Свечаној академији поводом Међународног дана волонтера у Вршцу, захвалио се свим волонтерима Црвеног крста Србије на несебичном труду и раду, јер на тај начин граде модерно друштво.

„Захваљујући вама, свим волонтерима, Србија ће имати лепшу будућност и некога на кога може да се ослони“, истакао је министар Ђорђевић

„Чињеница да највећи број волонтера чине млади, вас више од 60 одсто, и да одрастате као социјално и друштвено одговорни, Влади Србије представља гарант да ће успети да оствари свој циљ и изгради бољу будућност Србије, а све то захваљујући вама. Хвала вам на свему што чините за грађане, цело друштво и своју земљу“, поручио је министар на свечаности дана волонтера која се ове године одржава под слоганом “Волонтери делују први.Овде.Свугде”.

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће и у будућности, као и до сада, пружати подршку волонтерима, како би им помогло и на све начине учинило своје хумано ангажовање лакшим“, истакао је Ђорђевић.

          

 

           Начелница Jужно - банатског управног округа Данијела Лончар рекла је да добра воља, несебичан рад, знање, посвећеност и спремност на помоћ онда када је најтеже, волонтере издваја од грађана који то нису.

           „Захваљујући вама, Србија је положила испит хуманости са највишом оценом и поносни смо што сте део ове земље. Памтићемо сва ваша доброчинства, јер ружно се заборавља, а лепо памти“, истакла је начелница.

Министар  Ђорђевић и начелница округа Лончар обишли су и одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу, где су волонтери извели показне вежбе пружања прве помоћи.