Aa

Aa

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“ да је јако важно што постоји антифашистички покрет у свету и што тај покрет подиже глас против неправде и деструкције.

 

„Антифашисти Балкана би требало да буду онај свеснији део свог народа, који ће допринети да Балкан постане оаза мира, толеранције и разумевања и да никада више не дозволи да зарад туђих интереса крваво међусобно ратује. Антифашисти треба да буду ти делови друштва који ће се храбро противити свима онима који потпирују неслогу и призивају нове сукобе“, рекао је министар и додао да Антифашистички покрет данас има задатак да буде гласноговорник мира и узајамног разумевања.

 

Ђорђевић је нагласио да покрет треба да упозорава и васпитава и уколико је то потребно, да се побуни против оних политичких одлука које могу да доведу до сукоба.

 

„Придруживањем балканских народа у европску породицу народа требало би да се створе услови у којима ћемо у миру моћи да се развијамо, рађамо и живимо без сукоба и рата. Време је да поносни балкански народи подигну своју главу и сами свесно граде своју будућност, ослањајући се једни на друге, повезујући се у сличности и поштујући различитости”, поручио је Ђорђевић.

 

На скупу су учествовале делегације борачких ветеранских антифашистичких организација из: Грчке, Бугарске, Македоније, Албаније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине Црне Горе, Републике Српске и Мађарске, као и представници Немачке, Италије, Белгије и Русије у оквиру делегације Међународне федерације антифашиста са седиштем у Берлину.

 

Организатор Скупа СУБНОР Србије, као носилац Сретењског ордена на основу Указа председника Републике, жели да окупљањем антифашиста из нашег дела Европе допринесе бољим данима свим народима и ван окружења којем припадамо. На скупу је усвојена Изјава антифашиста Балкана о миру.