Министар Ђорђевић на хуманитарној манифестацији „Хуманост на делу у дечијем оделу“

Четвртак, 30 Новембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем отворио је традиционалну хуманитарну манифестацију шести Параолимпијски школски дан „Хуманост на делу у дечијем оделу“ у ОШ „Руђер Бошковић”.

            Министар Ђорђевић похвалио је децу која од малих ногу уче да буду хумана кроз рад и дружење са нашим параолимпијцима који су најбољи промотери Србије у свету, јер освајају медаље и показују да Србија у спорту, када се узме број становника, јесте број један.

            „Посебно је важно да се деца и млади укључују у организоване спортске активности попут ове, како због њиховог психофизичког развоја тако и због социјализације. Иако су у питању спортске активности, оне су превасходно инклузивног карактера јер децу и младе са и без инвалидитета укључују у редовне друштвене токове“, рекао је министар.

            Према речима министра Ђорђевића, Министарство ће и убудуће пружати подршку организовању оваквих и сличних манифестација, јер ће то допринети побољшању положаја особа са инвалидитетом у нашем друштву.

            Министар Младен Шарчевић истакао је да ова, већ традиционална манифестациј, има велики васпитни значај, јер учи децу да имају срца и духа и да препознају праве животне вредности.

            В.д. генералног менаџера образовног система „Руђер Бошковић“ Драган Штулић захвалио је министрима на присуству и подршци и додао да је ово традиција дуга десет година, као и да се нада наставку сарадње са Параолимпијским комитетом и укључењу других школа у ову акцију.

            У оквиру манифестације „Хуманост на делу у дечијем оделу“, која је организована у циљу прикупљања средстава за помоћ хуманитарном удружењу „ДАЈ МИ РУКУ“, ради остваривања циљева у области друштвено-хуманитарног рада,  организовани су турнири у кошарци и стоном тенису, а најмлађи ђаци представили су своје најкреативније радове на аукцијској продаји рукотворина, све у циљу пружања помоћи најугроженијим слојевима друштва. Овој акцији придружили су се и чланови Параолимпијског комитета и својим залагањем помогли у прикупљању неопходних средстава.