Министар Ђорђевић са шефом УНИЦЕФ - а Мишел Сен Лоом

Понедељак, 18. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији, Мишелом Сен-Лоом, који завршава свој мандат у Републици Србији 14. јула 2018. године.   Министар Ђорђевић пожелео је успех Мишел Сен Лоу на следећем радном ангажовању и захвалио на несебичној подршци коју су УНИЦЕФ и лично досадашњи шеф Сен Ло пружали Србији.   Министар је истакао да се у наредном периоду очекује… опширније »

Малолетни мигранти без пратње у Србији имају услове за безбрижно детињство

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињеног Краљевства  Денис Киф посетили су установу за смештај малолетних миграната без пратње. Министар Ђорђевић захвалио се амбасадору на помоћи и рекао да је у овој установи тренутно смештено 11 малолетних миграната без пратње, али да установа располаже са још 19 места. „Захвалан сам амбасади Уједињеног Краљевства што је овај објекат, који је био потпуно девастиран реновирала и поново… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мексика о унапређењу сарадње у области рада и запошљавања

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, разговарао је са амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком и изразио жељу да се сарадња Србије и Мексика подигне на виши ниво.   Министар Ђорђевић истакао је да би формализација сарадње у области рада и запошљавања, за коју постоји обострани интерес, била добар пример унапређења билатералних односа двеју земаља. Министар је нагласио да је наша земља… опширније »

Влада Србијe издвојила 250 милиона за преквалификацију грађана за ИТ

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да Влада Србије наставља са програмом преквалификација за ИТ за који је у овој години издвојила 250 милиона динара као и  да је тренутно у фази расписивање тендера за извођаче обука.   Министар Ђорђевић позвао све образовне институције, невладине организације, институте и компаније да се пријаве за обучавање будућих јуниор програмера.   "Потребно нам је што више извођача обука, јер… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Рамазански бајрам

Петак, 15. Јун 2018

„Поводом великог муслиманског празника Рамазанског бајрама у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и моје лично, великодостојницима Исламске заједнице и свима који славе овај празник упућујем срдачне честитке, желећи да празник проведу у миру, благостању и љубави са својом породицом и пријатељима.   Бајрам шериф мубарек олсун!“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

Председник Александар Вучић са представницима удружења ратних војних инвалида

Четвртак, 14. Јун 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима удружења ратних војних инвалида који су изнели проблеме са којима се суочавају и указали на то да очекују помоћ надлежних органа.   На састанку је договорено да у изради закона, којим ће бити регулисани статус и права ратних војних инвалида, бораца и породица погинулих бораца, учествују и представници удружења ратних војних инвалида.   Договорена је и редовна координација на месечном нивоу са ресорним… опширније »

Особе са инвалидитетом морају бити равноправни чланови друштва

Четвртак, 14. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на панел дискусији поводом десетогодишњице Конвенције Уједињених нација о правима особа са инвалидитетом и изјавио да је један од најважнијих стратешких циљева Министарства унапређење положаја и заштита права особа са инвалидитетом.   Министар Ђорђевић истакао је да је Република Србија постала једна од 177 земаља чланица УН које су усвојиле Закон о потврђивању Конвенције УН о правима особа са… опширније »

Најстарији грађани Србије заслужују боље услове живота

Уторак, 12. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорима и оснивачима приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова о питањима која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања неопходних мера за унапређење пружања ове услуге.   Министар Ђорђевић изјавио је да је приоритет Владе Србије брига о најстаријим… опширније »

12. јун - Meђународни дан борбе против дечијег рада

Уторак, 12. Јун 2018

Међународни дан борбе против дечјег рада 12. јун, установљен је 2002. године и представља дан када се подсећа да у друштву постоје деце која су, због злоупотреба одраслих, онемогућена да буду срећна и задовољна да расту и развијају се у хуманим условима.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања се на овај дан не бави само подсећањем јавности да међу нама постоје деца која су изложена најгорим облицима дечјег рада, злоупотребама, злостављањима, занемаривањима и… опширније »

Одржан састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Понедељак, 11. Јун 2018

Представници Социјално - економског савета (СЕС) Републике Србије разговарали су са члановима локалног Социјално - економског савета града Крушевца о заједничком раду који је од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да је циљ Владе Србије формирање што више локалних Социјално - економских савета као и да је СЕС града Крушевца прави пример одличног функицонисања који… опширније »