Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у бомбардовању Београда у Другом светском рату

Петак, 06. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст настрадалима у шестоаприлском бомбардовању Београда 1941. године у Алеји страдалих на Новом гробљу у Београду.   Министар Ђорђевић рекао је да је Други светски рат однео много живота, али да су тада као и сваки пут у историји српски народ и Србија били на правој страни.  „Дужност Републике Србије је да се сећа свих оних који су дали оно највредније - своје животе, да… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Ускрс грађанима Србије

Четвртак, 05. Април 2018

У име Министарства, као и своје лично име, свим грађанима Србије, који славе васкрсење Христово, честитам највећи хришћански празник Ускрс са жељом да празнични дани у њихове домове донесу здравље, срећу, радост и духовни мир.   Христос васкрсе! Срећан Ускрс!   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

Потписани уговори за доделу средстава Програмског конкурса за 2018. годину Савезима удружења особа са инвалидитетом

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је, са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом из целе Србије, уговоре о додели средстава по Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2018. години за који је издвојено 240 милиона динара. Министар Ђорђевић пожелео је срећу Савезима којима су додељена средства за пројекте истакавши да верује да ће бити успешни.   „Уколико се распоређена… опширније »

Министар Ђорђевић на хуманитарној изложби ускршњих јаја

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишли су хуманитарну изложбу ускршњих јаја, која су офарбали и украсили чланови Удружења особа са инвалидитетом „Победник“.   Ђорђевић је рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставља активно да ради на пружању финансијске и сваке друге врсте подршке и сарадње овом удружењу у циљу… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац испред Кинеске амбасаде жртвама НАТО агресије

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац испред Кинеске амбасаде поводом сећања на настрадале службенике амбасаде Кине у НАТО бомбардовању 1999. године.   „Прошло је много времена, али нисмо заборавили шта се дешавало српском народу 1999. године и трудимо се да у име мира очувамо сећање на све оне који су трагично изгубили животе. Како је рекао патријарх Павле „Као велики народ морамо да праштамо, али не и да… опширније »

Министарство просвете и Министарство социјалних питања заједно против насиља над децом

Уторак, 03. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су Упутство о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од насиља.   Министар Ђорђевић истакао је да центри за социјални рад треба да буду у служби свих грађана и да је циљ овог Упутства унапређење сарадње у спречавању насиља, али и пружање помоћи породицама које се… опширније »

Министарство и Канцеларија за КиМ за унапређење рада Центара за социјални рад на Косову и Метохији

Уторак, 03. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су са директорима Центара за социјални рад са Косова и Метохије о тренутној ситуацији у јужној српској покрајини, о унапређењу рада и бољег функционисања, како на терену, тако и у раду са корисницима услуга социјaлне заштите.   Министар Ђорђевић рекао је да се центри за социјални рад на Космету сусрећу са различитим проблемима, али да раде у… опширније »

Подршка Министарства особама са аутизмом

Понедељак, 02. Април 2018

Светски дан особа са аутизмом, под слоганом „Срушимо баријере за аутизам заједно“, обележава се данас, 2. априла и тим поводом у Београду ће, у склопу светске кампање "Light it up blue", плавом бојом бити осветљене, купола Народне Скупштина, Мост на Ади, Палата Албаније, Победник, фонтане на Тргу Николе Пашића и Славији.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као ресорно министарство, како годинама уназад тако и ове посебно даје на… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Ускрс свим верницима који празник славе по грегоријанском календару

Петак, 30. Март 2018

Свим грађанима Србије који прослављају Ускрс по грегоријанском календару, честитам највећи хришћански празник Ускрс, са жељом да га прославите у миру и слози.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости : Србија се саосећа са тугом и болом Русије

Четвртак, 29. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости која је, поводом трагедије у тржном центру у Кемерову отворена у згради Амбасаде Руске Федерације у Београду.   „У овим тешким тренуцима, туга и бол Русије је туга и бол Србије. Наша братска Русија треба да зна да је Србија увек уз њу“, написао је Ђорђевић. Пожар у тржном центру у Кемерову избио је у недељу на четвртом спрату, на коме се налазе биоскоп и дечији забавни… опширније »