Министар Ђорђевић на инаугурацији председника Сједињених Мексичких Држава

Субота, 01. Децембар 2018

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствује инаугурацији председника Сједињених Мексичких Држава, Андерса Мануела Лопеса Обрадора.   "Честитам новоизабраном председнику. Сједињене Мексичке Државе су пријатељ Републике Србије. Надам се наставку добре сарадње имеђу наших земаља", поручио је Ђорђевић. Мексико је пријатељска земља која није признала такозвано Косово.     опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Субота, 01. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорима нордијских земаља - амбасадором Краљевине Норвешке Њ.Е. Арнеом Бјорнстадом, Републике Финске Њ.Е. Пертијем Иконеном, Краљевине Шведске Њ.Е. Јаном Лундином и Краљевине Данске Њ.Е. Андерсом Хоугардом, а састанку је присуствовао и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, како би разговарали о потенцијалној будућој сарадњи на тему међугенерацијске солидарности.  … опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадором Пакистана Њ.Е. Саједом Адилом Гиланијем

Петак, 30. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Исламске Републике Пакистана у Републици Србији, Њ.Е. Саједом Адилом Гиланијем који завршава свој мандат у Србији и захвалио му на труду и раду који је уложио током свог мандата у нашој земљи.   Према речима Ђорђевића, билатералну сарадњу две земље одликују добри односи, а сарадња Србије и Пакистана има велики и још увек недовољно искоришћени потенцијал што представља чврст темељ… опширније »

Јединствене поштанске марке поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

Четвртак, 29. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања иницирало је издавање пригодних поштанских марки поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, које ће бити пуштене у промет 3. децембра, у оквиру кампање која се реализује под геслом „Ј=ДНАКИ“.    Циљ кампање, у којој су до сада емитована два промотивна спота, јесте подизање свести грађана и слање поруке да су у Републици Србији сви грађани једнаки.   “Ово је први пут да се маркице са… опширније »

30. новембра једнократна исплата пензионерима

Среда, 28. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештавају кориснике пензија да ће им, у складу са Закључком Владе Републике Србије, бити извршена једнократна исплата у износу од 3.000 динара, и то 30. новембра 2018. године уплатом на текуће рачуне корисника и на шалтере испоручних пошта, а истог дана почеће и исплата на кућне адресе корисника и трајаће неколико дана.   Једнократну исплату извршиће Републички фонд… опширније »

Министар Ђорђевић на манифестацији „Хуманост на делу у дечијем оделу“

Уторак, 27. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је традиционалну хуманитарну манифестацију седми Параолимпијски школски дан „Хуманост на делу у дечијем оделу“ у ОШ „Руђер Бошковић” под слоганом „Храбри не спуштају главе“.   Министар Ђорђевић рекао је да веома важно да се деца од малих ногу укључују у хуманитарне акције и тако изграде навику и стекну осећај да увек треба да помажу другима, а то је велики предуслов за… опширније »

Србија наставља са одговорном политиком према мигрантима

Уторак, 27. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Конференцији под називом „Прошлост, садашњост и будућност интеграција“ где је рекао да је Србија била и остала пример другим земљама како једна држава поступа одговорно, ефикасно и организовано у кризним ситуацијама, у овом случају у управљању мигрантском кризом.   Министар Ђорђевић рекао је да је досадашња координација и сарадња свих релевантих актера, државних органа, међународне… опширније »

Наставак медијске кампање под геслом „Ј=ДНАКИ“

Понедељак, 26. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, у оквиру медијске кампање под геслом „Ј=ДНАКИ“, пласирало је други по реду промотивни спот.   Још једном позивамо медије да се придруже кампањи и подрже Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да кроз поменуте промо спотове заједно пошаљемо снажну поруку гледаоцима да су сви грађани Републике Србије једнаки. опширније »

Отворена изложба поводом „16 дана активизма против родно заснованог насиља“

Недеља, 25. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је отворио изложбу слика реномираних савремених сликара, организовану поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама и почетка светске кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“  у Комбанк дворани.   Министар Ђорђевић истакао је да се кампања „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ спроводи већ дуги низ година у… опширније »

Министар Ђорђевић: Радимо на побољшању живота људи са инвалидитетом, желимо да сви грађани Србије буду једнаки

Недеља, 25. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом медијске кампање поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, рекао је да ова Влада и председник Александар Вучић, желе да изграде друштво где ће сви грађани бити једнаки.  "У циљу побољшања функционисања и живота људи, преко године имамо различите активности, и стално уводимо нове", рекао је министар Ђорђевић. Он је истакао да је први пут прошле године у Србији председник државе… опширније »